Hoppa till huvudinnehållet

Elev: ”Tycker ni barnen ska gå hela skoldagar och vara trötta och hungriga?”

Publicerad:
Skollunchen borde ha en rätt vid sidan som eleverna tycker om. Det menar insändarskribenten En hungrig elev.
Skollunchen borde ha en rätt vid sidan som eleverna tycker om. Det menar insändarskribenten En hungrig elev. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det pratas mycket om skolmaten i media just nu, flera skolor har börjat med en alternativ rätt tillsammans med den andra.

Jag tycker att skolan måste ha bättre skolmat eller i alla fall en maträtt som de flesta gillar vid sidan om.

Det slängs otroligt mycket skolmat varje dag på grund av att eleverna tar mat de tror att de kommer tycka om och sedan slänger för att maten är äcklig. Det är ju jättemycket pengar som går bort varje dag.

Dessutom gör vi bättre ifrån oss och mår bättre om vi får bättre skolmat, vi får mer energi så att vi orkar med dagen och kan få bättre betyg. Det är ju grunden till en bra skolgång.

Slutligen skulle jag bara säga att skolmaten kan bli bättre bara det fanns en alternativ rätt som de flesta faktiskt tycker om. Det ska ju gärna vara näringsrikt men vad spelar det för roll om vi inte äter det?

Nu tycker ni kanske att det blir för dyrt att ha två maträtter i matsalen men det är ju barnen och ungdomarna som vi ska satsa pengar på. Tycker ni verkligen att barnen ska gå hela skoldagar och vara trötta och hungriga, tycker ni verkligen det?

Därför tycker jag att vi ska förbättra skolmaten eller i alla fall en alternativ rätt i skolan.

En hungrig elev

Artikeltaggar

BarnMänskligtSkola och utbildningSkolor