Hoppa till huvudinnehållet

Butikschefen var i chock efter inbrottet: ”Det var glassplitter överallt”

Publicerad:
1 år sedan. Inbrottet på Kungsgatan skakade om Mikael Skoglöf, butikschef på Elon ljud och bild. Han väcktes av larmcentralen. ”Jag förstod direkt att det hade hänt något eftersom de ringde mig så tidigt. Det var bara att klä på sig och åka ned till butiken. Det var glassplitter överallt”. Hur mycket butiken förlorat i värde vill inte Mikael Skoglöf gå in på.
1 år sedan. Inbrottet på Kungsgatan skakade om Mikael Skoglöf, butikschef på Elon ljud och bild. Han väcktes av larmcentralen. ”Jag förstod direkt att det hade hänt något eftersom de ringde mig så tidigt. Det var bara att klä på sig och åka ned till butiken. Det var glassplitter överallt”. Hur mycket butiken förlorat i värde vill inte Mikael Skoglöf gå in på. Foto: Madeleine Sandström

50 år sedan

Dags för mobiltelefon i Kristinehamnsområdet. Nu är det dags att ta mobiltelefonsystemet i Kristinehamn-Karlstad-Degerfors-området i bruk. Det enda som återstår är några smärre slutjusteringar. Tisdagen den 27 november kommer några specialister från radiofjärrnätskontoret i Karlstad till TV-stationen i Degerfors för att göra detta arbete. Det är främst bilägare inom transport och servicenäringarna som har skaffat telefon i bilen.

Filmstudion ger De dödsdömda. En film om skomakaren Sacco och fiskhandlaren Vanzetti som invandrade till USA och som där efter en sju år lång process blev dömda för rånmord. Filmens regissör är Guiliano Montaldo och han har velat visa dagens generation en process, som var mycket känd på sin tid men som nu fallit i glömska. Italienarnas öde liknar mycket den svenske invandraren Joe Hill’s.

25 år sedan

I bollhallen samlas ungdomarna efter skolan för att spela spel, titta på tv, fika, träna eller bara umgås med kompisar. Anna Hedström, Andreas Knudsen, Linus Johansson Mohamed Alzean satt och spelade kort när NKP klampade in i lokalen. Men vad gjorde de innan bollhallen invigdes? ”Man satt mest hemma och kollade på tv och gjorde läxor”, säger Anna och Mohamed instämmer.

Mänskliga rättigheter firas i Bäckhammar. Mänskliga rättigheters 50-årsjubileum firas nu på söndag i Bäckhammars Folkets Hus med en allsångsgudstjänst på temat Hela jorden. Det är Visnums kyrkoråd som har tagit initiativ till att uppmärksamma att FN:s deklaration om mänskliga rättigheter i höst firar sitt 50-årsjubileum. Det är ett av världens viktigaste dokument.

10 år sedan

Tio personer åtalas för nollning. Elev brändes med strykjärn. Nu inleds det rättsliga efterspelet till sensommarens händelser vid Lundsbergs skola. De nio elever som deltog i nollningen åtalas, men också husföreståndaren omfattas av åtalet. Det var den 24 augusti som de nio gymnasieeleverna trängde sig in hos fyra yngre elever för att skrämmas i samband med en nollning. En av de utsatta eleverna fick föras till sjukhus där man kunde konstatera andra gradens brännskador på ryggen.

Bojorten behöver mer pengar. Kommunbidraget på en kvarts miljon kronor årligen räcker inte för att hålla fartyget Christine af Bro sjösäker. Nu föreslås en höjning med 75 000 kronor om året. Arbetsutskottet föreslår dessutom att ett engångsbelopp på 150 000 kronor beviljas för att rederiaktiebolaget ska klara av oförutsedda underhållsåtgärder i samband med den tioåriga besiktningen.

Artikeltaggar

Nöje/KulturUr våra arkiv

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.