Hoppa till huvudinnehållet

Talangfulla tonåringar visade vägen när åttonde raka vinsten säkrades: ”Hade lite tur”

Publicerad:
Jakob Törner vann 14 matcher i Brogårdshallen under helgen. Det vill säga alla han spelade. Kristinehamns BTF har ett mycket spännande lag i division 1-pingisen den här säsongen.
Jakob Törner vann 14 matcher i Brogårdshallen under helgen. Det vill säga alla han spelade. Kristinehamns BTF har ett mycket spännande lag i division 1-pingisen den här säsongen. Foto: Joakim Magnusson

Kristinehamns bordtennisförening har fått en flygande start på säsongen och toppar nu division 1 östra.

I helgen tvålade KBTF till Tyresö, Spårvägen, Närkes Kil och Katrineholm hemma i Brogårdshallen. Och det var tre 18-åringar som visade vägen.

Inför säsongen värvade Kristinehamn inte mindre än tre 18-åringar från Köpings bordtennisgymnasium. Det ser än så länge ut att vara en god investering för klubben.

I helgen arrangerades säsongens andra sammandrag i division 1 östra i Brogårdshallen och då var det ungtupparna som glänste mest. Däribland Jakob Törner.

Trots sin ringa ålder – han fyllde 18 i början av november – är han redan riktigt rutinerad. Ifjol spelade han i Superettan med Spårvägen från Stockholm.

– Jag började spela pingis som 6-åring i Norrtull. Sen blev det Spårvägen, berättar Stockholmskillen.

Anledningen till att han nu har hamnat i Kristinehamns BTF stavas Mattias Skoog.

– Han hade haft kontakt med Adam Skobe, och frågade då om det var några fler som var intresserade av att köra och då tänkte jag att det var kul att komma till ett lag där jag känner flera av spelarna, säger Jakob.

Han känner alltså även Wilmer Davidsson från pingisgymnasiet i Köping.

Jakob och de andra två från Köping åker bara till Kristinehamn för att spela matcher.

I lördagsmatchen mot Tyresö, ett lag Jakob känner väl eftersom han är uppvuxen i Stockholm, var han en av dominanterna. I första singeln mot Nicklas Johansson vann Jakob med 3-0.

KBTF vann alla fyra matcher i helgen, men Erik Åhman hade det lite motigt.
KBTF vann alla fyra matcher i helgen, men Erik Åhman hade det lite motigt. Foto: Joakim Magnusson

– Men där hade jag lite tur. Han ledde flera set. Det blev 14-12, 12-10, 12-10...

För Erik Åhman, en av lagets veteraner, var det dock raka motsatsen. Erik var lite fåordig efter singeln mot Andreas Rindeström. Erik förlorade samtliga tre matcher mot Tyresö, inklusive dubbeln tillsammans med Adam Skobe.

– Jag har nog tränat för dåligt. Formen är inte så bra just nu, säger han.

Det spelade dock ingen roll mot Tyresö. KBTF vann med stabila 8-4. KBTF vann också den andra lördagsmatchen mot Katrineholm med 8-0.

Under söndagen fortsatte det roliga för Kristinehamn som vann med 8-3 mot både Nerikes Kil och Spårvägen.

Efter åtta omgångar är KBTF obesegrade. I tabellen ser kampen om seriesegern just nu att bli en affär mellan KBTF och Västers BTK från Motala. Men säsongens hittills enda möte mellan topplagen slutade med en bekväm 8-5-seger för Kristinehamn.

Jakob Törner vann samtliga 14 matcher, singel och dubbel, som han spelade i helgen.

Artikeltaggar

BordtennisBrogårdshallenEkonomiInvesteringarKristinehamnKristinehamns BTFMattias SkoogTonåringarTyresö

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.