Hoppa till huvudinnehållet

Förlorade galen kvalmatch – Markus Moberg kritisk: ”Mittfält som ett tennisnät”

Publicerad:
FBK Karlstad-Ängelholms FF
FBK Karlstad-Ängelholms FF Foto: Lisa Olaison

Kristinehamnaren Markus Mobergs FBK Karlstad har gått som tåget hela säsongen. Nu är fotbollslaget två matcher från att nå division 1.

Men den första kvalmatchen slutade med ett surt nederlag, 3-4. Och tränaren Markus Moberg är inte imponerad av motståndarlaget.

– Det är inte det bästa laget vi mött den här säsongen, säger han.

Det säger ändå en hel del.

FBK Karlstad har inte förlorat en match i seriespel sedan den borta mot IK Zenith den 30 april.

De har mött alla de andra topplagen i division 2 och dessutom tagit sig förbi både Västra Frölunda och Hässleholm i division 1-kvalets första steg.

Riktigt surt således när det första nederlaget på mycket länge kommer i säsongens hittills viktigaste match mot Ängelholm.

– Vi hade 2-0 efter 13-14 minuter. Det såg ut att kunna bli en riktigt trevlig eftermiddag. Men sen kom reduceringen till 2-1 direkt efter vårt 2-0-mål och då fick de ju liv igen. Hade vi inte släppt in det målet tror jag att matchen hade sett helt annorlunda ut, säger Markus Moberg.

Jag har sagt till grabbarna att idag grämer vi oss, men imorgon går solen upp igen
Markus Moberg

Ett defensivt starkt FBK Karlstad har inte släppt in fyra mål på väldigt länge. Markus Moberg minns inte själv när.

– Och hur det kunde bli så idag förstår jag faktiskt inte. Och det är klart, släpper man in fyra mål är det svår att vinna matcher...

Ängelholm stod för ett antal år sedan på tröskeln till Allsvenskan. Nu är laget på vippen att åka ur ettan.

– De spelade precis så som vi hade förväntat oss. En otroligt cynisk och tråkig fotboll. De använder sitt mittfält som ett tennisnät. Det är bara långbollar. Jag tror knappt att de hade en passning genom centralt mittfält på hela matchen, säger Markus.

Markus Moberg i FBK Karlstad. Arkivbild.
Markus Moberg i FBK Karlstad. Arkivbild. Foto: Joakim Magnusson

Matchen spelades på Sola Arena i Karlstad. Returen i Ängelholm spelas lördagen den 25 november. Då hoppas den 27-årige tränarkometen från Kristinehamn att skyttekungen Claes Nyman, som var sjuk i lördagens match, ska vara spelklar igen.

– Jag har sagt till grabbarna att idag grämer vi oss, men imorgon går solen upp igen. Det är bara att börja ladda framåt.

I returen är det en klar fördel för FBK Karlstad att bortamålen inte räknas, bara målskillnaden. 1-0 räcker för att skaka fram en förlängning.

– Vi har allt att vinna och de har allt att förlora. Vi ska åka ner till Skåne och försöka oss på en liten bragd, slår Markus Moberg fast.

Artikeltaggar

AllsvenskanÄngelholmFBK KarlstadFotbollIdrottsplatsIK ZenithKarlstadMarkus MobergSola Arena

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.