Hoppa till huvudinnehållet

27-åring åtalas för att ha bott hos flickvännen – utan att ha varit skriven där

Publicerad:
En man i Kristinehamn åtalas misstänkt för att ha bott hos sin flickvän utan att ha varit folkbokförd där.
En man i Kristinehamn åtalas misstänkt för att ha bott hos sin flickvän utan att ha varit folkbokförd där. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Kristinehamn åtalas misstänkt för folkbokföringsbrott. Detta efter att ha låtit bli att ändra sin adress.

Den 27-årige mannen åtalas för att ha ”underlåtit att fullgöra sin skyldighet enligt folkbokföringslagen att anmäla flytt”.

Det innebär att han inte har gjort flyttanmälan trots att han i praktiken bott hos sin flickvän på en adress i Kristinehamn.

I bevisningen hänvisar åklagaren till en polis som vittne, fotografier från både mannens och flickvännens lägenheter samt vittnesuppgifter från mannens hyresvärd.

Det brott som mannen står åtalad för är att inte ha tillbringat sin dygnsvila på den adress där han varit folkbokförd.

Avståndet mellan mannens och flickvännens adresser är knappt 300 meter. Brottet ska ha skett mellan mitten av februari 2022 och samma tid i år.

I Sverige är det brottsligt att folkbokföra sig någon annanstans än där man faktiskt bor. Dock får man inte meddelande om att någon annan skrivit sig på den adress där man själv har sin bostad.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrottBrott, lag och rättFolkbokföringsbrottKristinehamn

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.