Hoppa till huvudinnehållet

Lag till final i Riksfyran: ”För detta lag är det något stort och nytt”

Publicerad:
Tjejerna som gjorde det. Från vänster: Angela Engkvist, Hannah Wreder, Neah Syrén, Marina Henriksson, Agnes Fredman, Moa Westlund, Idun Örtegren, Greta Edström, Astrid Andersson och Ebba Fransson.
Tjejerna som gjorde det. Från vänster: Angela Engkvist, Hannah Wreder, Neah Syrén, Marina Henriksson, Agnes Fredman, Moa Westlund, Idun Örtegren, Greta Edström, Astrid Andersson och Ebba Fransson. Foto: Kristinehamns GS

Kristinehamns gymnastiksällskap blev femma i Riksfyran.

– För detta lag är det något stort och nytt, säger tränare Jakob Yngve.

Gymnastiken har sitt eget seriesystem där SM är högsta nivån och Riksfyran den femte högsta.

Riksfyran öppen klass avgjordes i helgen i Eskilstuna och hade 26 tävlande lag. Kristinehamns gymnastiksällskap var sjätte bästa laget i kvalet, där de tio bästa gick till final.

– Vi tränare har gjort den här resan tidigare med andra lag, men inte med detta lag. Efter hårt arbete av gymnasterna tog vi oss till final. Det var en mäktig känsla, säger tränare Jakob Yngve.

KGS gjorde ännu bättre ifrån sig i finalen där det blev en femteplats. Laget hade den näst högsta poängen i tumbling. I trampett och fristående var många av finallagen vassare.

– Med tanke på att det var deras första finalplats så presterade de på ett enastående sätt, säger Jakob Yngve.

Vann gjorde GS Nissaflickorna från Halmstad.

– Från oss till ettan skilde det 1,75 poäng. I gympavärlden är det ganska mycket, säger Jakob Yngve.

Lussegympan

Att det skulle gå bra i tumbling var inte oväntat. I oktober vann KGS grenen i Värmdö höstcup.

– Det ska bli roligt att se med den nya hallen om vi kan bli lika bra i trampett. Vi kan nyttja trampoliner på ett helt annat sätt, säger Jakob Yngve.

Om ett par veckor går det att se laget i aktion i Kristinehamn. De ska vara med i den egna tävlingen Lussegympan, som äger rum den 2 december i Brogårdshallen.

Artikeltaggar

BrogårdshallenGymnastikKristinehamns GSLussegympanVärmdö

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.