Hoppa till huvudinnehållet

Alla busslinjerna skulle göras om: ”Vi vill öka attraktiviteten”

Publicerad:
1 år sedan. I samband med tidtabellsskiftet i slutet av nästa år kommer Värmlandstrafik att göra om samtliga stadsbusslinjer i Kristinehamn. ”Vi vill öka attraktiviteten med snabbare linjer och färre byten”, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätortsbuss på Värmlandstrafik.
1 år sedan. I samband med tidtabellsskiftet i slutet av nästa år kommer Värmlandstrafik att göra om samtliga stadsbusslinjer i Kristinehamn. ”Vi vill öka attraktiviteten med snabbare linjer och färre byten”, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätortsbuss på Värmlandstrafik. Foto: Alivia Engström

50 år sedan

Kristinehamnsbördig fotograf tog motiv till ett nytt frimärke. Förutom att Picasso-skulpturen kommer på frimärke nästa år kommer det också ett frimärke med ett motiv som tagits av kristinehamnsbördige fotografen Thore Leykauff. Hans bild från en regatta ingår i en serie frimärken med västkustmotiv. Det är fem olika motiv från västkusten som ingår i ett turisthäfte med tio märken i valören 75 öre.

Kulturnämnden har köpt konst. Vid kulturnämndens senaste sammanträde rapporterades att nämndens ordförande Börje Gustafson i samråd med personalen på socialbyrån inköpt ett antal färglitografier, som lämnats för inramning. Nämnden har vidare köpt konstverk från utställningen Moteld, nämligen Karin Blombergs ”Akvarium” och Reinhold Lindborgs ”Landskap II”. ”Akvarium” har tills vidare deponerats på brandstationen.

25 år sedan

Tre elever från Brogårdsskolan är bäst i Värmland. Bäst på att skriva uppsats om EU. Till våren får Saha Dimiraca, Maria Tjärnbro och Magnus Olof Norman som belöning att åka på en fyra dagars studieresa till Bryssel och Strasbourg. ”Det ska bli intressant att se hur de jobbar”, tycker eleverna. Varken Saha eller Maria var så intresserade av EU-frågor innan de började skriva. Men efterhand som de lärt sig mer har intresset vuxit och nu håller de med Magnus Olof när han säger att det är viktigt att känna till hur EU fungerar.

Folkbildaren Börje Gustafson är årets kulturstipendiat. Det var redan på 40-talet det började för Börje Gustafson med jazzklubb och arbete i ABF. I början av 60-talet invaldes han i biblioteksstyrelsen, grunden för kulturnämnden. Nu får Börje Kristinehamns kommuns kulturstipendium. ”Det är inte pengarna utan erkännandet som känns viktigast. Men det allra roligaste är att det har fått mig att fundera vad jag egentligen har gjort”.

10 år sedan

Bedrägerisamtal från Kongo. Polisen går nu ut med en varning att man inte ska svara och definitivt inte ringa tillbaka om man har ett missat samtal från ett obekant nummer som inleds med +242. Samtalen kommer från Kongo och är bedrägeriförsök. Att ringa upp kan bli väldigt kostsamt. Under helgen har flera polisanmälningar kommit in angående dessa samtal. Bland annat har kristinehamnare drabbats.

Thorsten Flinck i Kristinehamn. Nöjd publik såg Doktor Glas. Under fredagskvällen gav Thorsten Flinck sitt paradnummer Doktor Glas för kristinehamnarna. Thorsten Flinck har spelat sin version av Hjalmar Söderbergs roman från 1905 sedan drygt tio år tillbaka. Flinck har tidigare besökt Kristinehamn, men fredagens föreställning var den första som gavs inför allmänheten här. Efter förställningen fick Thorsten Flinck stående ovationer.

Artikeltaggar

Nöje/KulturUr våra arkiv

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.