Hoppa till huvudinnehållet

Fastighetsägaren om butikstappet: ”Finns ett konkret intresse från flera aktörer”

Publicerad:
Team Sportia i Kristinehamn har gått i konkurs.
Team Sportia i Kristinehamn har gått i konkurs. Foto: Adina Schnelzer

På kort tid har både Brödernas och Team Sportia tvingats stänga i Kristinehamn.

Fastighetsägare är Svenska handelsfastigheter. De är redan i full färd med att hitta nya hyresgäster.

– Kristinehamn som handelsplats är intressant och fungerar bra, säger fastighetsförvaltare Claes Setthagen.

Någon större oro känner alltså inte Svenska handelsfastigheter trots att de inom loppet av ett par månader har förlorat två stora hyresgäster i Kristinehamn.

– Det är förstås tråkigt att det uppstår vakanser och det är ovanligt att det sker nästan samtidigt. I de här båda fallen har det så vitt vi förstår skett av två av varandra helt oberoende skäl. Sedan är det ingen hemlighet att sporthandeln generellt har haft det tufft på senare tid, säger Claes Setthagen, förvaltare på Svenska handelsfastigheter.

Han tror alltså inte att handeln i området kommer att påverkas negativt, varken på kort eller lång sikt.

– Det har en marginell inverkan. Det beror på att det är en handelsplats som har betydande flöden till Stora Coop. Folk behöver alltid handla livsmedel. Även byggmarknaden är stor. Därtill finns det flera andra aktörer på platsen vilket sammantaget gör att påverkan är begränsad, säger han.

Han bekräftar att det finns ett konkret intresse från flera olika aktörer att etablera sig i området. En ny restaurang skulle också vara välkommen, men Claes Setthagen konstaterar att det då måste vara ett koncept som fungerar väl på platsen. Satsningen på hamburgerkedjan Brödernas höll bara i ett par år.

Har ni själva någon idé om vilken typ av verksamhet som skulle vara att föredra?

– Vi ser gärna något som kompletterar det nuvarande utbudet. Det optimala vore att attrahera nya koncept som inte finns i Kristinehamn sedan tidigare. Det vore spännande och skulle gynna både oss och lokalborna. Vi kan också konstatera att lågpris generellt är något som fungerar väl i dessa tider, säger Claes Setthagen.

Han tror inte att den senaste tidens motgångar talar emot Kristinehamn som etableringsort. Tvärtom.

– Ett bevis för det är att vi har hyresgäster som varit på handelsplatsen länge. Den är lättillgänglig och ligger centralt så för rätt koncept finns det stora möjligheter vid denna handelsplats, säger han.

Artikeltaggar

BrödernasCoopHandelKonkurserKristinehamnLivsmedelMat och dryckRestaurangerTeam Sportia

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.