Hoppa till huvudinnehållet

Restaurang hade inte koll på temperaturer – får bakläxa

Publicerad:
Miljöinspektörer brukar ofta kontrollera temperaturer vid livsmedelsinspektioner.
Miljöinspektörer brukar ofta kontrollera temperaturer vid livsmedelsinspektioner. Foto: Madeleine Sandström

En restaurang i Kristinehamn fick nyligen bakläxa av kommunen efter att en föranmäld inspektion genomförts.

Vid restaurangen genomförs inga temperaturkontroller på mottagning av kyl- och frysvaror. Det framkom vid inspektionen som genomfördes i början på september.

I inspektionsprotokollet står detta som en registrerad avvikelse.

Det finns lagkrav kring vilka temperaturer som råvaror får ha. I lagen står det ”råvaror, ingredienser, halvfabrikat och färdiga produkter ska i vilka patogena mikroorganismer kan förökas eller gifter kan bildas inte förvaras vid temperaturer som kan medföra att hälsofara uppstår. Kylkedjan får inte brytas.”

Avvikelsen kommer nu följas upp med en extra kontroll.

Artikeltaggar

InspektionerKristinehamnMat och dryckMatsnusketRåvarorRestauranger

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.