Hoppa till huvudinnehållet

Unika huset skulle visas i SVT – ville komma närmare byggaren

Publicerad:
1 år sedan. På måndag kan du se huset Wallnerska villan i det populära tv-programmet ”Det sitter i väggarna”. Husägarna till de unika trähuset ser fram emot vad kristinehamnarna kommer att tycka. ”Vårt mål var att få komma närmare han som byggde huset och det får man göra i programmet”, säger Charlotte Johansson.
1 år sedan. På måndag kan du se huset Wallnerska villan i det populära tv-programmet ”Det sitter i väggarna”. Husägarna till de unika trähuset ser fram emot vad kristinehamnarna kommer att tycka. ”Vårt mål var att få komma närmare han som byggde huset och det får man göra i programmet”, säger Charlotte Johansson. Foto: Ida Oscarsson

50 år sedan

Sveriges enda buss lastad med arbetsskydd på besök. Tidigt i våras besökte man Kristinehamn för första gången. Då hann man inte avverka alla intresserade industrier. Därför kom man på ett nytt besök i fredags. Två företag besökte bussen, Saab-Scania och Casco. Nu blev dessa besök något stympade beroende på att det var relativt sent på fredagseftermiddagen och de flesta var på väg eller hade redan gått hem.

Cykla med hund. Det finns över 300.000 hundar i det här landet. En stor del av dessa bör motioneras per cykel. Alla hundar med en mankhöjd på 40 cm eller däröver kan med fördel cykelmotioneras. Om man tar med hunden till ett öppet fält och kastar pinnar som den får hämta, så får den visserligen motion men i fel gångart – galopp. En hund som travar bredvid en cykel får inte bara sin motion utan även den påskjutande muskulaturen baktill och den uppbärande framtill stärkt.

25 år sedan

Olycksdrabbad korsning blir ny rondell. Den nya trafikplanen för området vid Västra Ringvägen har nu börjat genomföras. I första etappen byggs en rondell. Bakgrunden till rondellen är bland annat Konsums planerade stormarknad. I trafikplanen kommer den olycksdrabbade korsningen vid Västerlånggatan att försvinna. Under arbetet kommer trafiken på Västra Ringvägen att kunna passera med vissa omdirigeringar och sänkt hastighet.

Överstevilla till salu för 850 000. Nu planerar kommunen att sälja överstevillan på Lokandergatan. Villan har sedan decennier hyrts av högre officerare inom försvarsmakten, men blir nu ledig. Kommunen anser inte att det tillhör de hus som kommunen idag skall förvalta. Villan är dessutom i behov av upprustning.

10 år sedan

Sportchefen uppsagd. Börje Anderssons dagar som sportchef i fotbollsföreningen Villastadens IF är räknade. Han sades upp den 23 augusti och gör sin sista arbetsdag den 30 denna månad. VIF:s ordförande Hans Högfeldt säger att uppsägningen har ekonomiska orsaker. ”Vi har haft många arrangemang som inte har gett så mycket”.

Vill bygga större än tillåtet. De som vill bygga hus på Sörkastet tycker att tillåtna byggytor är för små, många vill bygga större enplanshus. Det gör att försäljningen av tomter i kvarteret Katamaranen går trögt. Nu föreslår kommunchefen och planeringschefen att detaljplanen görs om.

Anhållen ersätts av Justitiekanslern. Kristinehamnaren satt anhållen i två dagar och friades sedan. Nu har Justitiekanslern beslutat att han ska få 5 000 kronor i ersättning för lidandet. Mannen satt frihetsberövad misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Artikeltaggar

NyheterUr våra arkiv

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.