Kommunens livsmedelskontroller under våren och sommaren resulterade i en rad olika avvikelser. Men inte på alla ställen.
Här är listan på de restauranger och caféer som kontrollerades på flera viktiga punkter och klarade sig helt utan anmärkningar
Livsmedelsbutiker, hamburgerkedjor och sommarcaféer. Här kommer listan på de 21 caféer, restauranger eller näringsidkare med likvärdig verksamhet som efter grundliga livsmedelskontroller har fått helt grönt ljus i sommar.
En vanlig brist är att olika verksamheter har slarvat med kylkedjan eller att de inte genomför korrekta temperaturkontroller, men som man kan se på listan här nedan är det också många som uppfyller kraven på dessa punkter.
Listan omfattar endast resultatet av de kontroller som genomförts av Kristinehamns kommuns inspektörer under perioden maj-augusti.
Listan omfattar inte de caféer och restauranger som under perioden har fått grönt ljus vid en uppföljande inspektion, de redovisas istället i en separat lista.
Vattenslarv och plastbestick – kommunala verksamheter med bakläxaSmuts, fett och allergislarv – matställena med plump i protokolletCaféer, restauranger och andra liknande verksamheter som blivit kontrollerade utan anmärkning
Under perioden 1 maj till 31 augusti
BJÖRNEBORGS FOLKETS PARK
Datum: 29 augusti 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation
Personlig hygien
Kylkedja och temperaturkriterier
Faroanalys och kritiska styrpunkter
BJÖRNS BIGÅRDAR
Datum: 13 juni 2023
Kontrollerat: Lokaler och utrustning
Hygien före, under och efter processen
Spårbarhet
Obligatorisk livsmedelsinformation
Bekämpning av skadedjur
BRÖDERNAS
Datum: 15 augusti 2023
Kontrollerat: Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier
Hygien före, under och efter processen
BURGER KING
Datum: 19 juli 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation
Lokaler och utrustning
Bekämpning av skadedjur
BÄCKHAMMARS BRUK (MÄSSEN)
Datum: 10 augusti 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation
Hygien för processen
Personlig hygien
Kylkedja och temperaturkriterier
CAFÉ BORGEN
Datum: 25 maj 2023
Kontrollerat: Spårbarhet
Utformning och underhåll av lokaler och utrustning
Hygien för processen
Bekämpning av skadedjur
Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier
CHINA GARDEN
Datum: 3 augusti 2023
Kontrollerat: Hygien före, under och efter processen
Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier
Spårbarhet
HULTS SOMMARHEM
Datum: 28 juni 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation
Spårbarhet
Lokaler och utrustning
Hygien för processen
Personlig hygien
Bekämpning av skadedjur
Kylkedjan och temperaturkriterier
ICA MAXI
Datum: 8 maj 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation
Hygien för processen
Personlig hygien
Utbildning arbetsmetod och livsmedelshygien
Den 18 augusti 2023 gjordes ytterligare en kontroll som också var utan anmärkning.
JACOBS PIZZERIA
Datum: 1 augusti 2023
Kontrollerat: Spårbarhet
Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation
Hygien före, under och efter processen
Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier
KAKSERVICE
Datum: 16 maj 2023
Kontrollerat: Spårbarhet
Utformning och underhåll av lokaler och utrustning
Bekämpning av skadedjur
LINDBERGS FISKERI
Datum: 14 augusti 2023
Kontrollerat: Vattenförsörjning
MASTMAGASINET
Datum: 10 maj 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation
NORRGÅRDEN
Datum: 26 juli 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation
Hygien för processen
Personlig hygien
Kylkedja och temperaturkriterier
NYVALLS LIVS
Datum: 10 augusti 2023
Kontrollerat: Allmänna bestämmelser om spårbarhet
Allmänna krav och skyldigheter
Angivande av ursprungsland eller härkomstplats för visst kött
Ursprungsmärkning av nötkött
Spårbarhet kött (operativt mål)
ODENKIOSKEN
Datum: 15 augusti 2023
Kontrollerat: Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier
Utformning och underhåll av lokaler och utrustning
Bekämpning av skadedjur
Spårbarhet
PAPAYA
Datum: 25 maj 2023
Kontrollerat: Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier
Hygien före, under och efter processen
P. EKMAN EVENT & MEDIA
Datum: 25 maj 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation
Lokaler och utrustning
Hygien för processen
Personlig hygien
Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier
Faroanalys och kritiska styrpunkter
PIZZERIA ALANYA
Datum: 31 juli 2023
Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation
Allmänna bestämmelser om spårbarhet
Hygien för processen
Personlig hygien
Kylkedja och temperaturkriterier
PIZZERIA VALENTINO
Datum: 11 juli 2023
Kontrollerat: Hygien för processen
Kylkedja och temperaturkriterier
REVSANDSKIOSKEN
Datum: 27 juli 2023
Kontrollerat: Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier
Utformning och underhåll av lokaler och utrustning
Personlig hygien
Hygien före, under och efter processen
Bekämpning av skadedjur
Utbildning i arbetsmetoder och hygien
Allmänna bestämmelser om spårbarhet
Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation
Källa: Kristinehamns kommun