Hoppa till huvudinnehållet

Här är de restauranger och caféer som fick godkänt

Publicerad:
Restaurangkök. Genrebild.
Restaurangkök. Genrebild. Foto: Lisa Olaison

Kommunens livsmedelskontroller under våren och sommaren resulterade i en rad olika avvikelser. Men inte på alla ställen.

Här är listan på de restauranger och caféer som kontrollerades på flera viktiga punkter och klarade sig helt utan anmärkningar

Livsmedelsbutiker, hamburgerkedjor och sommarcaféer. Här kommer listan på de 21 caféer, restauranger eller näringsidkare med likvärdig verksamhet som efter grundliga livsmedelskontroller har fått helt grönt ljus i sommar.

En vanlig brist är att olika verksamheter har slarvat med kylkedjan eller att de inte genomför korrekta temperaturkontroller, men som man kan se på listan här nedan är det också många som uppfyller kraven på dessa punkter.

Listan omfattar endast resultatet av de kontroller som genomförts av Kristinehamns kommuns inspektörer under perioden maj-augusti.

Listan omfattar inte de caféer och restauranger som under perioden har fått grönt ljus vid en uppföljande inspektion, de redovisas istället i en separat lista.

Vattenslarv och plastbestick – kommunala verksamheter med bakläxaSmuts, fett och allergislarv – matställena med plump i protokollet
Caféer, restauranger och andra liknande verksamheter som blivit kontrollerade utan anmärkning

Under perioden 1 maj till 31 augusti

BJÖRNEBORGS FOLKETS PARK

Datum: 29 augusti 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation

Personlig hygien

Kylkedja och temperaturkriterier

Faroanalys och kritiska styrpunkter

BJÖRNS BIGÅRDAR

Datum: 13 juni 2023

Kontrollerat: Lokaler och utrustning

Hygien före, under och efter processen

Spårbarhet

Obligatorisk livsmedelsinformation

Bekämpning av skadedjur

BRÖDERNAS

Datum: 15 augusti 2023

Kontrollerat: Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier

Hygien före, under och efter processen

BURGER KING

Datum: 19 juli 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation

Lokaler och utrustning

Bekämpning av skadedjur

BÄCKHAMMARS BRUK (MÄSSEN)

Datum: 10 augusti 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation

Hygien för processen

Personlig hygien

Kylkedja och temperaturkriterier

CAFÉ BORGEN

Datum: 25 maj 2023

Kontrollerat: Spårbarhet

Utformning och underhåll av lokaler och utrustning

Hygien för processen

Bekämpning av skadedjur

Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier

CHINA GARDEN

Datum: 3 augusti 2023

Kontrollerat: Hygien före, under och efter processen

Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier

Spårbarhet

HULTS SOMMARHEM

Datum: 28 juni 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation

Spårbarhet

Lokaler och utrustning

Hygien för processen

Personlig hygien

Bekämpning av skadedjur

Kylkedjan och temperaturkriterier

ICA MAXI

Datum: 8 maj 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation

Hygien för processen

Personlig hygien

Utbildning arbetsmetod och livsmedelshygien

Den 18 augusti 2023 gjordes ytterligare en kontroll som också var utan anmärkning.

JACOBS PIZZERIA

Datum: 1 augusti 2023

Kontrollerat: Spårbarhet

Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation

Hygien före, under och efter processen

Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier

KAKSERVICE

Datum: 16 maj 2023

Kontrollerat: Spårbarhet

Utformning och underhåll av lokaler och utrustning

Bekämpning av skadedjur

LINDBERGS FISKERI

Datum: 14 augusti 2023

Kontrollerat: Vattenförsörjning

MASTMAGASINET

Datum: 10 maj 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation

NORRGÅRDEN

Datum: 26 juli 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation

Hygien för processen

Personlig hygien

Kylkedja och temperaturkriterier

NYVALLS LIVS

Datum: 10 augusti 2023

Kontrollerat: Allmänna bestämmelser om spårbarhet

Allmänna krav och skyldigheter

Angivande av ursprungsland eller härkomstplats för visst kött

Ursprungsmärkning av nötkött

Spårbarhet kött (operativt mål)

ODENKIOSKEN

Datum: 15 augusti 2023

Kontrollerat: Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier

Utformning och underhåll av lokaler och utrustning

Bekämpning av skadedjur

Spårbarhet

PAPAYA

Datum: 25 maj 2023

Kontrollerat: Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier

Hygien före, under och efter processen

P. EKMAN EVENT & MEDIA

Datum: 25 maj 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation

Lokaler och utrustning

Hygien för processen

Personlig hygien

Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier

Faroanalys och kritiska styrpunkter

PIZZERIA ALANYA

Datum: 31 juli 2023

Kontrollerat: Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation

Allmänna bestämmelser om spårbarhet

Hygien för processen

Personlig hygien

Kylkedja och temperaturkriterier

PIZZERIA VALENTINO

Datum: 11 juli 2023

Kontrollerat: Hygien för processen

Kylkedja och temperaturkriterier

REVSANDSKIOSKEN

Datum: 27 juli 2023

Kontrollerat: Upprätthållande av kylkedjan och uppfyllande av temperaturkriterier

Utformning och underhåll av lokaler och utrustning

Personlig hygien

Hygien före, under och efter processen

Bekämpning av skadedjur

Utbildning i arbetsmetoder och hygien

Allmänna bestämmelser om spårbarhet

Obligatorisk livsmedelsinformation, innehåll och presentation

Källa: Kristinehamns kommun

Artikeltaggar

BrödernasHygienKristinehamns kommunMastmagasinetMat och dryckMatfusketNorrgårdenSkadedjur

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.