Hoppa till huvudinnehållet

Måstematcher hela helgen – så gick det för kristinehamnarna i TV-pucken

Publicerad:
Hilda Högkvist och Wilma Rundqvist i samband med sommarens Girl power camp i Björkhallen.
Hilda Högkvist och Wilma Rundqvist i samband med sommarens Girl power camp i Björkhallen. Foto: Joakim Magnusson

Ifjol tog sig Värmlands tjejlag till slutspel i TV-pucken. Årets slutspel avgörs först i november, men under helgen har årets gruppspel gått av stapeln i Falun.

Så här gick det.

När NKP pratade med de två kristinehamnarna i Värmlands lag för ett par veckor sedan, Hilda Högkvist, 14 år och Wilma Rundqvist, 15 år, så var de tydliga med att målsättningen var högt ställd även i år. Inte minst med tanke på fjolårets framgångar.

– Vi känner lite extra press nu att det ska gå lika bra eller ännu bättre, sa de då.

Tyvärr startade helgen inte på bästa sätt då värmlänningarna föll mot Dalarna med 2-4. Dalarna som förvisso spelade på hemmaplan och var helgens stora dominanter, men det blev uppförsbacke direkt.

Värmland revanscherade sig genom att slå Gotland med 22-0 och Västmanland med 12-1. Men det var under söndagen som allt skulle avgöras, och när Värmland föll mot Stockholm (2-4) var de så illa tvungna att slå Södermanland i den sista gruppspelsmatchen.

Värmland kämpade väl och var i ledning med 2-1, men Södermanland kvitterade och vann sedan i förlängning. Sett till skottsiffrorna (43-13 i Södermanlands favör) var det kanske trots allt inte så orättvist. Därmed slutar Värmland på en fjärde plats i gruppspelet och missar slutspel.

Både Hilda Högkvist och Wilma Rundqvist spelade dock mycket bra under helgen. Hilda svarade för fem mål och en assist. Wilma svarade för ett mål och tre assist.

Artikeltaggar

DalarnaIdrottIshockeyNKPSödermanlandVärmlands län

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.