Hoppa till huvudinnehållet

En värsting till syster – vanliga människor i rollerna

Publicerad:
Bibbi Wallouch Nordström, Rolf Jonsson, Jonna Lundberg och Oscar Söderman har huvudrollerna i musikalen. Längst till höger regissören Chatrine Svahn och maskoten Leia Svahn Hahne.
Bibbi Wallouch Nordström, Rolf Jonsson, Jonna Lundberg och Oscar Söderman har huvudrollerna i musikalen. Längst till höger regissören Chatrine Svahn och maskoten Leia Svahn Hahne. Foto: Oscar Gustavsson

Lekaresällskapet repeterar just nu med två ensembles på Christinateatern.

Men medan En sängkammarfars snart går upp för publiken har En värsting till syster premiär först i april.

– Skönt att vi har så mycket tid på oss, säger Bibbi Wallouch Nordström, en av huvudrollsinnehavarna.

Lekaresällskapet gör En värsting till syster som en musikal. Man fastnade just för musiken, som blandar genrer som gospel, soul, r’n’b och disco.

– Det är en stor ensemble med mycket kör, säger regissören Chatrine Svahn.

Karin Marcusson är sångledare.

Åldersspannet på de medverkande är 18 till 73 år och Chatrine vill lyfta fram att rollerna spelas av ”vanliga människor”, att teater är något för alla. NKP träffar huvudrollsinnehavarna; en brevbärare, en arbetande inom psykiatrin, en lärare och en pensionerad elevhemsföreståndare.

– Jag tycker om att sjunga och därför tog jag kontakt med Chatrine. Det här blir nåt nytt för mig, säger Rolf Jonsson, som till största delen verkat inom psykiatrin.

– Jag spelar ett ärkesvin, tillägger han.

Hans rollfigur är Curtis, en värsting som är tillsammans med Delores (Jonna Lundberg). När hon ser sin pojkvän döda en man rusar hon till polisstationen och polismannen (Oscar Söderman) vänder sig till abbedissan (Bibbi Wallouch Nordström).

– Den är skruvad åt det komiska hållet, säger Chatrine Svahn om En värsting till systers handling.

Premiären är i april och det blir minst tio föreställningar.

Artikeltaggar

Chatrine SvahnChristinateaternFöreställningarLekaresällskapetMusikMusikalerNöje/KulturPremiärer

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.