Hoppa till huvudinnehållet

Arsenal på en innebandyplan i Kristinehamn – tröjkuppen som blev en snackis

Publicerad:
Stenstalid 2 (Kristinehamns Arsenal). Nedre raden från vänster: Henry, Jonathan, Arvid och Loui. Mellanraden från vänster: Kerstin, Elin, Tage och Ellis. Längst bak ser vi ledarna Erik Rådberg och Erik Palmqvist.
Stenstalid 2 (Kristinehamns Arsenal). Nedre raden från vänster: Henry, Jonathan, Arvid och Loui. Mellanraden från vänster: Kerstin, Elin, Tage och Ellis. Längst bak ser vi ledarna Erik Rådberg och Erik Palmqvist. Foto: Joakim Magnusson

Under söndagen var det dags för klasskamp i innebandy i Brogårdshallen med Villastaden som arrangörer.

13 lag kom till spel. Ett av dem var riktigt långväga gäster från norra London. Eller hur var det nu?

– Jag har tre grabbar hemma och har handlat på mig lite tröjor genom åren, säger lagledaren och Arsenal-supportern Erik Rådberg med ett leende om genidraget.

Egentligen rörde det sig förstås om Stenstalid 2, en lyckosam koalition mellan klass 2A och 2B på Stenstalidskolan. Men på tröjorna hittade man den karaktäristiska Arsenal-kanonen.

Helt okej, tyckte kollegan Erik Palmqvist.

– Jag håller ju på Degerfors så färgen, rödvitt, var i alla fall rätt, skrattar han.

Vi var de enda tvåorna här idag. Det kan var tufft att möta ett lag med äldre spelare, men alla kämpade som tusan
Erik Palmqvist

Det var i samband med skolstarten för en månad sen som det kom på tal att man kanske borde anmäla ett lag till klasskampen. Först dagen innan det var dags för match kom Erik Rådberg dock på att han hade en hel radda matchtröjor liggande hemma. Inte alla dagsfärska visserligen, men ändå.

Ett lag från Strandskolan i kamp med Arvid från Stenstalid 2.
Ett lag från Strandskolan i kamp med Arvid från Stenstalid 2. Foto: Joakim Magnusson

– Aubameyang och Guendouzi har ju gått vidare i karriären.

En detalj som nog gick de flesta förbi. Tröjdraget blev en klockren snackis.

Erik och Erik var stolta över sitt lag som inte hunnit träna något inför klasskampen. Inte ens hälften av spelarna lirar heller innebandy privat. I sista matchen ställdes Stenstalid 2 mot ett lag med tredjeklassare från Strandskolan, och då visade de rödvita från Stenstalids höjder att de verkligen hade kommit in i det ordentligt. Det var en jämn och välspelad match.

– Sista matchen var vår bästa. Vi var de enda tvåorna här idag. Det kan var tufft att möta ett lag med äldre spelare, men alla kämpade som tusan, säger Erik Palmqvist.

13 anmälda lag (cirka 90 barn) kom till spel. Lågstadiets matcher spelades före lunch och mellanstadiets efter lunch. Från arrangörernas sida är man nöjda med utfallet och räknar med att klasskampen är tillbaka igen om ett år.

– Nästa år ska vi se om vi kan hitta en annan helg när fotbollen har gett sig. Nu krockade det med fotbollsmatcher för några. Men det var hellyckat och det känns som att de flesta gick härifrån med ett leende på läpparna. Då har vi lyckats, säger Tony Carlsson från Villastadens IF.

Artikeltaggar

BrogårdshallenErik PalmqvistErik RådbergInnebandyKarriärKristinehamnStenstalidskolanStrandskolanVillastaden

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.