Hoppa till huvudinnehållet

Är Svenska kyrkan Kristinehamn lite finare, behöver inte ni oss medlemmar?

Publicerad:
Kristinehamns kyrka, invigd 1856.Nygotisk stil med barockinslagStiftets näst största kyrka
Kristinehamns kyrka, invigd 1856.Nygotisk stil med barockinslagStiftets näst största kyrka Foto: Joakim Magnusson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vad vill Svenska Kyrkan?

Jag en kvinna född för lite drygt 70 års sedan, har varit medlem i alla år men börjar nu fundera på varför ska jag vara medlem?

Vad vill Svenska Kyrkan i Kristinehamn?

De senaste åren har jag fått dela glädjen i fem barnbarn men då också se hur kyrkan förändrats. Från att gladeligen ta emot dop såväl i församlingshem till på Pärlan men för de två senaste tillskotten (vars dop infallit 2022 och 2023) fått känna att det är en börda att ens få frågan. Även om det inte går av olika anledningar så är det verkligen inte kul att mötas av en suck, en attityd som skriker nej.

Likaså försökte vi få till begravningskaffe för 12 stycken i samband med min sons svågers begravning, inget som Pärlan vill ta i, och även då signalerades det att det var en börda.

Vill man inte som kyrka vara med och följa familjer genom såväl glädje som sorg?

Har besökt ert café tisdag och all eloge för det, roligt att se lite liv i församlingshemmet. Men jag har då försökt få kontakt med ansvarig församlingspräst så som kyrkoherde men att ens se åt oss besökare verkar inte heller vara av intresse.

Musiken i sommar har varit otroligt fin, men med allt program så blir det omöjligt att orka gå på allt, så ett tips i all välmening till nästa år, färre saker och gärna antingen stort så som Åsa Jinder eller något lokalt.

Sen när tänker ni förstå att ni behöver jobba med tillgänglighet på kvällar och helger? Någon sa att helg aktiviteter är dåligt besökta, men hur gör ni reklam och hur länge orkar ni stå ut med att de är dåligt med besökare?

Är Svenska kyrkan Kristinehamn lite finare, behöver inte ni oss medlemmar? För som en påminnelse utan oss medlemmar är ni snart utan jobb.

Ge mig argument till varför jag ska vara medlem, tack!

PS. Medlem eller inte, jag önskar mig en kyrklig begravning så kanske bättre jag går ur och spar undan, för att köpa mig denna tjänst? Jag menar ni kanske tjänar mer på det och då kan göra jobbet med litet leende?

Ingrid

Artikeltaggar

Åsa JinderBegravningDopKristinehamnKristinehamns kyrkaKyrkorMänskligtSvenska kyrkan