Hoppa till huvudinnehållet

Segertåget som satte mästarlagets ungdomar på plats: ”Mopsar upp sig”

Publicerad:
Christinehamns BS inledde division 2-säsongen med en fullträff. Det blev dubbla segrar hemma i Brogårdshallen.
Christinehamns BS inledde division 2-säsongen med en fullträff. Det blev dubbla segrar hemma i Brogårdshallen. Foto: Joakim Magnusson

Säsongen kunde inte ha börjat bättre för Christinehamns badmintonsällskap.

Två klara segrar, varav en mot seriefavoriterna i Team Älvsborg. Nu ligger vägen öppen mot ännu en rolig vinter för ChBS.

Christinehamns badmintonsällskap lekte hem seriesegern i division 3 ifjol och är nu nykomlingar i serien som heter division 2 mellan A.

Men något mellanmjökigt se och lära är ingenting för storsatsande ChBS. Laget har redan nu en uttalad målsättning att försöka vinna serien och gå upp i division 1.

Lagledaren Fredrik Narvelid vill dock på förhand gärna lägga över lite extra press på Team Älvsborg från Ulricehamn och Borås och som av en händelse möttes de två lagen direkt i premiären. I Brogårdshallen dessutom. Hemmaplan visserligen, men ChBS huserar normalt i Södermalmshallen.

– Jättefint att kunna vara här, och det var mycket publik tyckte jag. Vi drogs med i det. Vi hade jäkligt bra go idag. Alla gör det svinbra, säger den spelande lagledaren Fredrik Narvelid.

Delad glädje är dubbel glädje. Inte minst i dubbel.
Delad glädje är dubbel glädje. Inte minst i dubbel. Foto: Joakim Magnusson

ChBS fick en flygande start på det första sammandraget och seglade snabbt upp i en 3-1-ledning. Enda plumpen i protokollet kom i damsingeln mellan Pernilla Gustavsson och Maya Kjellén där den sistnämnde, från Team Älvsborg, för dagen var minst ett nummer större och vann med 2-0 (21-10, 21-5).

– Hon (Maya Kjellén) är rankad tia i Sverige, säger Fredrik Narvelid.

I den första herrsingeln vann Victor Nederman en tät fajt mot Team Älvsborgs Melvin Kjellén, men när Peter Karlsson kämpade ner Hampus Lilja var ställningen bara 4-2 till hemmalaget och det fanns fortfarande en öppning för gästerna att knipa en premiärpoäng. Så blev det inte.

När Martin Ekman vann dagens tredje herrsingel och duon Sofia Larsson/Hampus Lilja tog en säker 2-0-seger i mixed dubbel (setsiffrorna 21-16 och 21-14) så var premiärsegern i hamn för Christinehamn.

– Vi visste på förhand att det skulle bli tufft och vi hade flera tajta matcher. Men nu har vi sett alla lag och vi kommer inte att dra ner på målsättningen efter det här. Jag tror fortfarande att det är mellan oss och Team Älvsborg som det kommer att stå.

Pernilla Gustavsson (i rött) i en stenhård singel som slutade med förlust.
Pernilla Gustavsson (i rött) i en stenhård singel som slutade med förlust. Foto: Joakim Magnusson

Dagens andra match var något av en ”den ska vi bara vinna-match” för hemmalaget – trots att Trollhättan är bäst i Sverige på just badminton.

– De har ett lag i varje serie och det här var Trollhättan 3, deras tredjelag. Det är en massa ungdomar som kommer hit och mopsar upp sig. Då blir man förbannad. De vill man ju gärna sätta på plats, så den här matchen ska vi bara vinna. Annars tar jag fram sågen sen, skrattade en segerviss Fredrik Narvelid mellan matcherna.

Någon såg behövde han dock aldrig plocka fram eftersom Christinehamn vann med stabila siffror, totalt 7-1.

Nästa sammandrag går av stapeln i mitten av oktober.

Artikeltaggar

BadmintonBoråsBrogårdshallenChristinehamns BSFredrik NarvelidHampus LiljaNöje/KulturPremiärerSportTrollhättan

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.