Hoppa till huvudinnehållet

Värvar för uppflyttning – gick på jakt i Degerfors: ”En spelare med hög potential”

Publicerad:
Ludvig Sten under en träning med Degerfors den 2 mars 2022 i Degerfors.
Ludvig Sten under en träning med Degerfors den 2 mars 2022 i Degerfors. Foto: FREDRIK KARLSSON

Markus Mobergs FBK Karlstad sitter fortsatt i förarsätet i fotbollens division 2 norra Götaland.

Men i DM-semifinalen mot lokalrivalerna IF Karlstad fotboll blev det förlust.

– Vi får inte flytta fokus längre än nästkommande match, säger den 27-årige huvudtränaren från Kristinehamn.

Markus Moberg kunde, trots förlusten, kanske ändå glädja sig lite åt publiksiffran: 575 åskådare. Det är trots allt inte vardagsmat att en DM-match lockar så pass många intresserade. IF Karlstad fotboll vann dock med 2-0.

– Vi blir hårt straffade av Karlstad på våra misstag men annars är det en match vi genomför på ett okej sätt, säger FBK-tränaren Markus Moberg.

Huvudfokuset i höst är dock att ta hem serien, något som laget lite överraskande har chansen att göra. FBK Karlstad är nykomlingar i tvåan den här säsongen.

– Det är 18 poäng kvar att spela om. Vi går in i en tuff avslutning där fyra av sex matcher kommer att spelas på bortaplan, men vi har stor tillit och tro på oss som individer och kollektiv. Så det handlar om att vilja vara modig i läget och njuta av situationen, säger Markus Moberg.

Det handlar om att vilja vara modig i läget och njuta av situationen
Markus Moberg

Laget har, i seriesammanhang, en lång förlustlös hemmasvit att luta sig emot. Det har dock blivit idel uddamålssegrar i höst och senaste hemmamatchen slutade med en liten plump i protokollet, ett kryss mot Grebbestad.

På söndag väntar Nordvärmland på bortaplan.

– Kommer vi upp i rätt nivå så vet vi att vi är svårslagna. Oavsett utfallet av säsongen så vill vi kunna säga att vi gav allt hela tiden och kunna vara nöjda med vår insats, säger Markus Moberg.

Inför slutspurten har FBK Karlstad kryddat truppen med Erik Sachs med division 1-meriter från Åtvidaberg och Carlstad United samt Ludvig Sten med ett förflutet i Degerfors och IF Karlstad fotboll.

Den senare presenterades av FBK:s sportchef Erik Wennberg med orden ”en spelare med hög potential” som ”kommer göra en redan stark trupp ännu starkare”.

Markus, 27, coachar topplaget – slipar taktiken på Twitter: ”Mycket scrollande”

Artikeltaggar

Carlstad UnitedFärjestad BK HerrFBK KarlstadFotbollIF Karlstad FotbollKarlstadMarkus MobergMotalaNorge

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.