Hoppa till huvudinnehållet

IFK-laget som bröt isen etta i år igen: ”Ett gäng vinnarskallar”

Publicerad:
För andra året i rad fick IFK:arna, iförda guldhattar, tillfälle att skrika ut sin glädje.
För andra året i rad fick IFK:arna, iförda guldhattar, tillfälle att skrika ut sin glädje. Foto: Bjarne Olsson

Henning Reinholdssons och Jimmy Frisks fotbollsgrabbar har gjort det igen.

– Vi vet inte när senast IFK vann en serie och vi vinner två år i rad. Det är helt otroligt, faktiskt, säger Henning Reinholdsson.

Ja, när P16-serien hemfördes var det IFK fotbolls första serieseger på ett bra tag. Spelarna som gjorde det tog i år klivet upp i P17-19.

– Jag och Jimmy (Frisk) gick in med lite annorlunda förväntningar. Våra killar är i huvudsak 16 till 17 år. Vi förväntade oss att det här kan bli en riktigt tuff säsong, säger Henning Reinholdsson.

Laget består av 06:or och 07:or, samt ett par 05:or

Hade vi inte vunnit så hade vi kommit trea istället
Henning Reinholdsson

Det var rafflande inför sista omgången. IFK, Hertzöga och Råtorp hade alla chans på seriesegern.

– Riktigt spännande! Hade vi inte vunnit så hade vi kommit trea istället, säger Henning.

IFK mötte Arvika borta och kom inte riktigt upp i nivå i första halvlek, för att sedan tokdominera i andra halvlek, som Henning säger.

– Det är en grupp som bara kör på.

Eskil Olsson, som gjorde det avgörande målet, med sin matchtröja. Hamnar den på väggen hemma månne?
Eskil Olsson, som gjorde det avgörande målet, med sin matchtröja. Hamnar den på väggen hemma månne? Foto: IFK fotboll

IFK vann med 2–1 och segermålet kom i den 76:e minuten. Efter fint förarbete på högerkanten och väggspel hamnade bollen hos Eskil Olsson som drog till på halvvolley i nättaket. Henning säger att det var ett klassmål.

Henning säger att laget verkligen har gjort en toppsäsong från start till mål. I många matcher har spelarna varit fysiskt underlägsna och då vunnit genom bra passningsorienterad fotboll.

Regional serie?

Vad som händer nu med laget är mycket oklart.

– Vi har pratat lite löst om att vara med i ett kval till en regional- eller nationell serie. Är det nåt lag som IFK ska ha i en regionserie så är det det här laget. Det var många år sedan IFK hade ett lag där. Senast i stan var väl när FC Kristinehamn hade nåt lag nåt år, säger Henning.

– Vi ska sätta oss ner och se vad som är bäst för de enskilda spelarna, fortsätter han.

Henning säger att Hugo Pettersson Hammarlund och Mohaid Aldaoodi redan har debuterat i IFK:s A-lag – i division 4 – och att fler knackar på dörren.

– Det har varit väldigt roligt att följa den här gruppen i två år. Det är verkligen inte samma fotbollsspelare som när vi tog över. Sen har de mycket kvar att lära såklart.

Artikeltaggar

ArvikaFotbollHenning ReinholdssonIFK Kristinehamn Fotboll

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.