Hoppa till huvudinnehållet

Missnöjd företagare lämnade in Kristinehamnsförslag – vill se blomsteräng utanför

Publicerad:
Annbritt Schmützer vill se en blomsteräng framför en misskött gräsmatta. Vid fototillfället var dock gräsmattan nyklippt.
Annbritt Schmützer vill se en blomsteräng framför en misskött gräsmatta. Vid fototillfället var dock gräsmattan nyklippt. Foto: Magnus Carlsson

Det är bättre att ha en vild blomsteräng än en misskött gräsmatta. Det anser Annbritt Schmützer som nu lämnat in ett Kristinehamnsförslag med den innebörden.

Förslaget registrerades för en dryg vecka sedan och har redan samlat en handfull positiva röster. Enligt förslaget bör kommunen skapa en blomsteräng mellan Varnan och Gamla Kyrkogatan-Kungsgatan, där Adam och Eva en gång stoltserade.

Anledningen är enligt förslaget att gräsmattan missköts. De gånger Annbritt Schmützer har felanmält gräsklippningen har svaret blivit att den inte prioriteras. Därför anser hon att det är bättre att göra något annat av den.

Förslaget ligger upp till omröstning fram till och med den 25 oktober.

Kristinehamnsförslag

Kristinehamnsförslag (e-förslag) kan, precis som synpunkter, gälla allt som rör kommunens verksamhet. Skillnaden är att Kristinehamnsförslag hanteras politiskt. Förslaget kommer att hanteras politiskt om det har fått fler än 50 gilla-röster.

Att förslaget får 50 röster är dock ingen garanti för att det kommer att genomföras.

Inkomna förslag granskas innan de publiceras. Kommunen tar inte upp förslag som:

• Kan härledas till enskilda personer, eller på något sätt är kränkande eller stötande

• Bryter mot svensk lag, är diskriminerande eller på andra sätt olämpligt

• Handlar om något som ligger utanför kommunens ansvar.

• Handlar om myndighetsutövning mot enskild, till exempel bygglov eller bistånd.

• Det finns formella skäl som exempelvis en pågående rättsprocess.

Inte heller tas förslag upp om någon annan har skickat ett snarlikt förslag under de senaste tolv månaderna, eller om det har fattats ett beslut i frågan under den perioden.

Vem som helst kan lämna ett Kristinehamnsförslag, men det är bara personer som är folkbokförda i kommunen som får rösta på dem. Det görs genom att registrera ett konto på kommunens hemsida och logga in.

Källa: Kristinehamns kommun

Artikeltaggar

BiståndBygglovKristinehamns kommunKristinehamnsförslagOmröstningarPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.