Hoppa till huvudinnehållet

Det händer vecka 32: Diggiloo, Daniel Ögren och epa-dagen

Publicerad:
Gitarristen Daniel Ögren kommer till Mastmagasinet.
Gitarristen Daniel Ögren kommer till Mastmagasinet. Foto: "Magnus Carlsson"

Nu går vi in i en vecka fylld med musik för den som vill ta del av det. Det är alltifrån stora kändisar till lokala förmågor som tar ton. Dessutom kan man själv sjunga då det erbjuds allsångskväll.

Musik i sommarkväll

Tisdag kväll är sommarens sista musikkväll på Österviks kapell.

Då kommer Seppo Asikainen och bjuder på en xylofonkavalkad på sitt unika instrument från 1700-1800-talet. Han har varit stämledare i slagverkssektionen i Sveriges Radios Symfoniorkester under 37 år.

Han ackompanjeras av Monica Bergholm.

På onsdag kväll kan man lyssna till Toner och Ord av himmel och Jord i Visnums kyrka.

Söndag kväll blir det konsert med musik från Vivaldi till Beethoven med mandolin och piano.

PRO Kristinehamn

På torsdag har PRO Kristinehamn sommarens sista sommarfika vid PRO-lokalen. Detta är öppet för alla kommunens pensionärer. Det är bara att komma, och ta gärna med någon vän eller anhörig. För mer information gå gärna in på hemsidan.

Allsångskväll

På torsdag kväll är det återigen dags för traditionell Taubekväll, med Kristinehamns dragspelklubb på kyrkans sommarhem Pärlan vid Vålösundsvägen.

Det kommer som vanligt att sjungas många av Evert Taubes mest älskade sånger som Möte i monsunen, Så länge skutan kan gå, Rosa på Bal med flera. Ingemar Elf leder sången, berättar om nationalskalden och har en andakt. Serveringen är öppen.

Om vädret ändå skulle bli dåligt, vilket faktiskt hände en gång för tio år sen, flyttas evenemanget till Kristinehamn stora kyrka.

Diggiloo-artisterna står redo för fredagens spelning i Kristinehamns stadspark.
Diggiloo-artisterna står redo för fredagens spelning i Kristinehamns stadspark. Foto: Markus Gårder

Diggloo

På fredag kväll kommer Diggiloo-turnén till Kristinehamn med kända artister som Di Leva, Anne-Lie Rydé, Liamoo, Andreas Lundstedt och Idol-vinnaren Nike Sellmar.

Sveriges största sommarturné firar 20 årsjubileum och håller sin lokala konsert i Stadsparken.

Jazz

På söndag är det dags för kristinehamnaren Daniel Ögrens succéband Dina ögon att inta Mastmagasinet med Jazzilusasken som arrangör.

”En stark nostalgisk vibb, en sommar för längesedan. Värmen och svettiga studiosessions som hämtade från Kaliforniens 70-tal. Den solblekta känslan och den Fleetwood Mac-minnande idén att skapa smooth musik som ändå känns. Allt det där finns i Dina Ögon.” Detta är några av orden som det självbetitlade debutalbumet beskrevs med när Gaffa listade 2021 års bästa svenska album.

Bandet består av Anna Ahnlund, sång, Daniel Ögren, gitarr, Love Örsan, bas och Moussa Fadera, trummor.

Vem kör snyggaste epan? På lördag ska det utses.
Vem kör snyggaste epan? På lördag ska det utses. Foto: Kajsa Kax

Epa-dagen

Socialdemokraterna och Fackförbundet LO bjuder på lördag förmiddag in till Epa-dagen vid Kvarndammen. Politikerna bjuder på hamburgare och bjuder in till samtal om Kvarndammens utveckling. Och så vill de erbjuda en samlingsplats för motorintresserad ungdom med fordonsutställning och möjlighet att rösta fram favorit-Epan.

Ölme

Denna onsdag är det på Ölmeklint bibelstudium med Ingemar Mattsson. Det är Hebreerbrevet sju som studeras. Efteråt en stunds bön.

På torsdag eftermiddag är det våffelcafé vid församlingshemmet nära Ölme kyrka.

Lördag kväll är det på Ölmeklint kända medverkande eftersom Ingela och Per Öhman framför musik som vill beröra. Näst sista lördagsprogrammet för denna sommar.

Söndag är det gudstjänst, ja trädgårdsmöte, hemma hos Öhmans i Kristinehamn.

Bodtrappan

På söndag kväll/eftermiddag är det årets andra Bodtrappa i Ölme med underhållning av Rune Blidh och Billyz från Munkfors.

Rune Blidh behöver ingen närmare presentation, då han stått för underhållningen med sina underfundiga visor på diverse spelningar runt om i kommunen.

Rune Blidh medverkar på söndagens Bodtrappa i Ölme.
Rune Blidh medverkar på söndagens Bodtrappa i Ölme. Foto: Love Tallmyren

Billyz är ett band bestående av fyra musiker från Munkfors, som utlovar genuin spelglädje.

Deras manager beskriver bandet som en blandning av tokiga och glada. ”Vi sprider glädje av bara helsike”. Bandet har spelat på ett antal boenden och det är inte så att publiken sitter still utan det dansas av hjärtans lust. Precis den stämningen tar man med sig till Ölme på söndag.

Sjöfarten

Väntade fartyg vecka 32 till Kristinehamns hamn.

Måndag M/S ”Skagern” cypriotisk till Hull med trävaror.

Vattenståndet: 61 cm över referensytan.

Artikeltaggar

Anne-Lie RydéArtisterDaniel ÖgrenDet händerDiggilooIdolIngemar ElfKonserterKristinehamnKvarndammenLOMastmagasinetMusikNike SellmarÖlmePRORune BlidhSångSveriges Radio

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.