Hoppa till huvudinnehållet

Inlandsbanans nya styrelse utsedd – Nyström sitter fyra år till

Publicerad:
Den nya styrelsen för Inlandsbanan AB.
Den nya styrelsen för Inlandsbanan AB. Foto: Privat

Den nya styrelsen för Inlandsbanan AB är utsedd. Ordförande i tekniska nämnden, Krister Nyström (S), blev vald till ytterligare fyra år som ledamot.

Under torsdagens årsmöte och ägarstämma i Östersund utsågs den nya styrelsen för Inlandsbanan AB. Ny ordförande blir Maria Nerpin (S), från Östersund, som tar över efter Katarina Nyberg Finn (S).

Maria Nerpin kommer tillsammans med både nytillkomna och tidigare sittande ledamöter att fortsätta driva och verka för hela bansträckningens framtida utveckling och tillväxtarbete, skriver den nya styrelsen i ett pressmeddelande.

I samband med årsstämman delades även utmärkelsen "Årets Inlandsbaneambassadör” ut. Utmärkelsen gick till Christofer Berglin samt Mikael Martinsson på logistikföretaget Loadex AB för betydelsefulla insatser för Inlandsbanan under året.

Kristinehamnaren Krister Nyström (S), ordförande i tekniska nämnden, har suttit som ledamot i styrelsen i åtta år och blev omvald till ytterligare fyra år.

– Det känns jättebra. Jag tror att det händer mycket på banan nu, säger han.

Den nya styrelsen består av: Ordförande Maria Nerpin, vice ordförande, Mikael Thalin. Ledamöterna Therese Kärngard, Åsa Hååkman Eriksson, Greger Lindqvist, Per-Olov Wedin, Stefan Ovrell, Krister Nyström och Johan Duvdahl.

Artikeltaggar

EkonomiInlandsbananInlandsbanan ABKrister NyströmNämnderÖstersundPolitikStyrelserUtmärkelser

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.