Hoppa till huvudinnehållet

MEST LÄST: Känslor om Stora Coop, kränkningsanmälan och smörbråk på skola

Publicerad:
Stort och smått avhandlas på NKP:s insändarsida, det här är de som var mest lästa i maj.
Stort och smått avhandlas på NKP:s insändarsida, det här är de som var mest lästa i maj. Foto: JESSICA GOW / TT

Under maj månad har det hettat till ordentligt när kristinehamnare har luftat sina åsikter. Det har varit alla möjliga ämnen som har avhandlats.

Fula hus, uppsägning av en chef och smörpaketens storlek. Det är ingen fråga som är för liten eller stor för att tas upp på NKP:s insändarsida.

Allt hamnar inte i papperstidningen men här kommer de tio mest lästa insändarna på vår sajt.

Har ni gett upp på Stora Coop?

Dyrare och sämre service, det anklagar en läsare Stora Coop för att vara. Det här är den insändare som allra flest läste under maj.

”Kommundirektören, förvaltningschefen och HR-chef måste lämna”

Det har stormat rejält kring Kristinehamns kommuns uppsägning av miljö- och stadsbyggnadschefen Marielle Brandlöv Nilsson. En skribent menar att både kommundirektören och HR-chefen borde få sluta.

Dags att söka nytt jobb – tappat allt förtroende för Kristinehamns kommun

En skribent gick med tunga steg till jobbet och menade att det är dags att söka nytt jobb, att Kristinehamns kommuns förtroende var förbrukat.

”Det verkar vara en stor sandlåda jag hamnat i”

Det är helt otroligt hur höga chefer kan behandla kollegor på detta sätt och verkar komma undan med det?” skriver en annan som undrar vilken sandlåda hen hamnat i.

”Alla mina kompisar har fått sommarjobb… men jag är invandrare”

En läsare är beklämd över att dottern inte fått jobb – för att hon är invandrare.

Det här är ett oförsvarligt sätt att slösa med våra skattemedel!

Slöseri men skattemedel, det tycker en av läsarna att kommunen ägnar sig åt. ”En kommun drivs bättre av en ledningsgrupp där individerna har mod att säga vad de tycker.”

Varför sådant gnäll på Stora Coop?

Alla är inte missnöjda med Stora Coop, en läsare har hört av sig och försvarar sin butik. Hon menar att det räcker att ha personlig kontakt med personalen i kassan när man betalar.

Varför skrek chefen?

Om någon skriker på mig bör jag fråga mig vad jag har gjort som bidragit till situationen?” Det menar en läsare som anser att det aldrig bara är den enes fel när två träter.

Elever: Vi ska behålla de små smörpaketen!

Skolelever vill ha tillbaka de små smörpaketen i skolmatsalen. De hänvisade till hygienskäl och hoppas på att få till en ändring.

Artikeltaggar

ArbeteButikerCoopKristinehamns kommunSamhälleSkolorUppsägningar

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.