Hoppa till huvudinnehållet

Det händer vecka 23: Nationaldagsfirande, student och Båtens dag

Publicerad:
Under fredagen är det dags för studenten. Så här glatt var det förra året. Arkivbild.
Under fredagen är det dags för studenten. Så här glatt var det förra året. Arkivbild. Foto: Madeleine Sandström

Den här veckan inleds med nationaldagsfirande och avslutas med skolavslutning och student.

Nationaldagsfirande

På tisdag firas nationaldagen på Kristinehamns hembygdsgård. Då blir det ett traditionellt firande med flaggutdelning, tal och dans. Under dagen erbjuds ansiktsmålning och ponnyridning. Årets talare är Anja Rech, kommunfullmäktiges ordförande.

Även vid Bergsjö bygdegård finns en möjlighet att fira nationaldagen.

Båtens dag

Båtens dag får en uppföljning i år. Precis som under fjolåret blir det en båtkortege från Café Pärlan intill Gästhamnen. En kortege som leds av Sjöräddningen och där även Stöten medverkar i år.

Skolavslutning och student

På fredag är det skolavslutning för Kristinehamns grundskolor och student för alla på Brogymnasiet.

Ölme

Onsdag kväll blir det Livsnära samtal om allt som rör livet och något bibelord. Därefter bön. Det är första samtalskvällen på Ölmeklint och fortsätter där under hela sommaren.

På lördag andra programkvällen på Ölmeklint. Det blir en kväll om mission i Tanzania tillsammans med Ulf Ekängen som berättar om landet och människorna.

Söndagar i sommar är det på aftonen gudstjänst i Ölme kyrka och denna söndag tillsammans med Jenny Persson. Vanlig gudstjänsttid är det i Väse trädgårdsmöte hos Björn och Camilla i Hybelejen. Ta med stol och fikakorg, uppmanar arrangören.

Ölme Prästgård

Lördagen den 10 juni under eftermiddagen blir det en musikafton på Ölme Prästgård Gästgiveri med Christer Thorvaldsson på fiol och Berit Larsson på flygel.

Fri entré.

Artikeltaggar

BergsjöBrogymnasietCafé PärlanChrister ThorvaldssonDet händerHybelejenKristinehamnNationaldagenOlyckor och katastroferSjöräddningSkola och utbildningStudentenStudenterTanzania

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.