Hoppa till huvudinnehållet

Båtens dag i år igen: ”De som saknar egen båt kan åka med Stöten”

Publicerad:
Båtens dag firades i fjol med båtkortege från skärgården till Gästhamnen och tillbaka. I år blir det en uppföljning. Arkivbild.
Båtens dag firades i fjol med båtkortege från skärgården till Gästhamnen och tillbaka. I år blir det en uppföljning. Arkivbild. Foto: Sandra Österman

Förra året presenterades konceptet Båtens dag på nationaldagen, den 6 juni. I år blir evenemanget av igen med kortege från kommunbryggan vid Café Pärlan och in till Gästhamnen. Eldsjälen bakom arrangemanget kan berätta att det nu finns en möjlighet att åka med även om man inte har egen båt.

– De som vill åka med men som saknar egen båt kan åka med Stöten ifrån Café Pärlan.

Det kostar inget att åka med, men eftersom det är begränsat med platser är det först till kvarn som gäller, förklarar han.

Stöten kör in till Gästhamnen och sedan kan man åka med tillbaka till Café Pärlan igen.

Precis som under fjolåret är båtklubbarna, Sjöräddningen och Gästhamnen med i projektet.

Kortegen in till Gästhamnen leds av sjöräddningen. Därefter är alla välkomna att haka på.

– Allt som flyter och som gör fem knop kan vara med, säger Morgan Johansson.

På plats i Gästhamnen blir det tid för fika, som kan förbeställas. I övrigt är det helt kostnadsfritt.

– Men man får gärna swisha en valfri summa till sjöräddningen. Precis som förra året, säger Morgan Janson.

Arrangörerna utlovar också utlottning av priser till de som är med och åker och anmäler sig i Gästhamnen till utlottningen.

Båtens dag ska arrangeras 6 juni. Lars Johansson, Göran Rang, Tommy Gustavsson och Morgan Janson var med redan från projektstarten under fjolåret. Arkivbild.
Båtens dag ska arrangeras 6 juni. Lars Johansson, Göran Rang, Tommy Gustavsson och Morgan Janson var med redan från projektstarten under fjolåret. Arkivbild. Foto: Maria Andersson

Artikeltaggar

BåtarCafé PärlanLars JohanssonMorgan JohanssonOlyckor och katastroferSjöräddningTommy GustavssonTrafik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.