Hoppa till huvudinnehållet

Så ska Party-Majsan och Jasmine få fart på centrum: ”Kan bli dans och annat skoj”

Publicerad:
Maj-Britt Nilsson Herhold och Jasmine Herhold är de två nya centrumledarna för Omtänksamma Kristinehamn.
Maj-Britt Nilsson Herhold och Jasmine Herhold är de två nya centrumledarna för Omtänksamma Kristinehamn. Foto: Madeleine Sandström

Omtänksamma Kristinehamn har fått två nya centrumledare.

Det är mor och dotter som kommer att arbeta tillsammans med att utveckla centrum.

– Det ska bli jätteroligt och vi har så mycket som vi vill göra för kristinehamnarna, säger Maj-Britt Nilsson Herhold om sin nya roll.

Under en tid har Omtänksamma Kristinehamn varit utan centrumledare sedan Emelie Gustafsson slutade. Länge var det oklart vem som skulle ta över tjänsten.

Men vid ett möte med den nya ordföranden Peter Eskebrink avslöjade han vilka det är som kommer ta över rollen. Det är mor och dotter som ska dela på halvtidstjänsten.

– Jag brinner för staden och vill ha ett mer levande centrum. Jag kallas även för Party-Majsan och har ofta sett till att anordna fester. Nu vill jag sätta fart på staden och, vem vet, jag kanske gör det med en festlig stämning, säger Maj-Britt Nilsson Herhold med glimten i ögat.

Jasmine Herhold har flera idéer och aktiviteter som hon vill hitta på för kristinehamnarna.
Jasmine Herhold har flera idéer och aktiviteter som hon vill hitta på för kristinehamnarna. Foto: Madeleine Sandström

– Vi vill försöka väcka staden mer till liv. Det är inte gjort i en handvändning, det förstår vi. Jag tror vi kommer bli ett bra team, säger Jasmine Herhold.

Varför valde ni att dela på tjänsten?

– Vi kände att vi ville ha någon att bolla idéer med. Man får en annan input om man är två. Jasmin är duktig med sociala medier och hon tänker spela in filmer och lägga ut. Jag har hållit i många mässor och har ett stort kontaktnät. Jag tror det kommer bli superkul att vi två ska arbeta tillsammans, säger Maj-Britt och Jasmine nickar instämmande.

Vi vill sätta vår egna prägel på aktiviteter
Maj-Britt Nilsson Herhold

Ser fram emot uppdraget

Både Maj-Britt och Jasmine kommer från en företagsfamilj.

Jasmine beskriver att hon är en kreativ person med väldigt mycket idéer.

– Jag har varit aktivitetsansvarig på ett demensboende bland annat. Det ska bli kul att få fortsätta hitta på aktiviteter, säger Jasmine.

Maj-Britt och Jasmine har flera idéer för vad de skulle vilja anordna för kristinehamnarna.

Maj-Britt Nilsson Herhold ser fram emot att bli nya centrumledare tillsammans med sin dotter.
Maj-Britt Nilsson Herhold ser fram emot att bli nya centrumledare tillsammans med sin dotter. Foto: Madeleine Sandström

– Jag tror vi har förutsättningarna för att kunna hitta på massa roliga aktiviteter, säger Maj-Britt.

Emelie anordnade bland annat spökloppet och en halloweenparad, kommer de aktiviteterna att leva vidare?

– Vi vill sätta vår egna prägel på aktiviteter som vi ska anordna. Det blir ingen kopiering. Vi ska hitta på aktiviteter som ska inkludera alla oavsett ålder, det tycker vi är viktigt. Det kan bli dans och annat skoj. Vi vill utnyttja torgen, förklarar Maj-Britt.

Någonting som de två nya centrumledarna kommer arbeta för är att locka fler företag att gå med i Omtänksamma Kristinehamn.

Maj-Britt Nilsson Herhold, Peter Eskebrink och Jasmine Herhold är nya på sina poster i Omtänksamma Kristinehamn.
Maj-Britt Nilsson Herhold, Peter Eskebrink och Jasmine Herhold är nya på sina poster i Omtänksamma Kristinehamn. Foto: Madeleine Sandström

– Man ska inte vara på åskådarsidan om man är egen företagare. Det är bättre att vara med i Omtänksamma Kristinehamn och då har man möjligheten att tycka till. Ju mer man handlar i Kristinehamn desto mer gynnar det staden. Det ska vi ta tillvara på, säger Peter Eskebrink, ordförande i Omtänksamma Kristinehamn.

Vad som blir de nya centrumledarnas första aktivitet återstår att se.

– Det är inte klart ännu. Vi kommer att höra av oss, så får man får hålla ögonen öppna för att se vad vi hittar på, avslutar Party-Majsan.

Artikeltaggar

DansFilmerKristinehamnMaj-Britt NilssonMässorNöje/KulturOmtänksamma KristinehamnPeter EskebrinkSociala nätverk

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.