Hoppa till huvudinnehållet

Han fick flytta Ölme diversehandel tillbaka till Ölme

Publicerad:
1 år sedan. Det är hit till den gamla speceributiken i Ölme som Johan Engholm vill flytta Ölme diversehandel. Och kulturnämnden har ställt sig positiv. ”Vi har beslutat att överlåta samlingen till Johan Engholm”, säger ordförande Henrik Sjöberg (M). Det innebär att Engholm, som även driver Ölmeljus, får tillgång till hela samlingen som makarna Swahnberg donerade till Kristinehamns kommun.
1 år sedan. Det är hit till den gamla speceributiken i Ölme som Johan Engholm vill flytta Ölme diversehandel. Och kulturnämnden har ställt sig positiv. ”Vi har beslutat att överlåta samlingen till Johan Engholm”, säger ordförande Henrik Sjöberg (M). Det innebär att Engholm, som även driver Ölmeljus, får tillgång till hela samlingen som makarna Swahnberg donerade till Kristinehamns kommun. Foto: Joakim Magnusson

50 år sedan

IFK-bandyn går ihop i år. IFK Kristinehamns bandysektion har haft årsmöte och kunde bl.a. i sin verksamhetsberättelse konstatera att bandyn ekonomiskt gick ihop den senaste säsongen trots många resor till träningsmatcher och dylikt. Lotterier, stöd från stat och kommun samt från huvudstyrelsen har möjliggjort detta. Från verksamheten kan i övrigt nämnas att belysningen förbättrats på Björkvallen så man med lätthet kan spela även kvällsmatcher.

På tisdagskvällen var det som vanligt en stor karavan med bilister och cyklister som anträdde färden ut mot skärgården. Många hade brukshundsklubbens ”examen” för nybörjarkursen i dressyr i sikte. ”Kanske kan vi nu en gång för alla få slut på vanföreställningen att man måste ha en schäfer eller en annan riktigt stor hund för att vara med i brukshundsklubben. Alla hundar är välkomna till oss”, sade ordförande Bertil Sandgren.

25 år sedan

Kriminellt köpa sex. Från och med den 1 juni införs ett nytt kvinnofridsbrott, och efter årsskiftet blir det straffbart att köpa sexuella tjänster. ”Det känns som om vår kunskap äntligen tas på allvar”, säger Kicki Scheller, ordförande i kvinnojouren i Kristinehamn. Att det enbart är ”torskarna” som kriminaliseras och inte de prostituerade är av största vikt enligt Kicki. ”Annars blir det ju oerhört svårt för de prostituerade att söka hjälp. I England har man kriminaliserat båda parter, och där jagar polisen bara tjejerna”.

Bensin i blodet. Det är nästan så hon har det, 15-åriga Therese Andersson. Therese är första aktiva tjej i Christinehamns Motorklubb på många herrans år. Vrrrrooom! Therese Andersson blåser förbi publiken på folkracebanan i Motorp på ett sätt som inte står de äldre manliga kollegorna långt efter. ”Jag gick med pappa på några folkracetävlingar och hjälpte till lite som funktionär i början, och efterhand så kände jag alltmer att jag vill testa själv”.

10 år sedan

Hojåkare möttes under bibelhelg. I helgen var det bibelträff för hojåkare vid Hults sommarhem. Gudstjänster, bibelstudium, sång och musik varvades med mc-turer. ”Snart ska vi ge oss av ner mot Västergötland och vid Norrqvarn blir det stopp för lunch”, berättar Göran Kihlström under lördagsförmiddagen. Bikerhelgen avslutas under söndagen med gudstjänst i kapellet och sång av Daniel Thörn och Elin Kihlström.

Gravarna på landets alla kyrkogårdar ska säkerhetstestas. Det omfattande arbetet påbörjas i Kristinehamn under veckan. ”Vi måste följa en nationell norm och de gravstenar som inte godkänns kommer vi att lägga ner”, säger kyrkogårdschef Lars Asplund. ”Vi testar hur mycket dragbelastning stenarna tål. Minst 35 kilo ska de tåla”. Arbetet kommer att börjas på Nya kyrkogården. Lars Asplund tror att många av stenarna där inte kommer att hålla måttet.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.