Hoppa till huvudinnehållet

Barnen klippte bandet när förskolans kök invigdes: ”Var stort behov av det här”

Publicerad:
Vera Hellsing och Nicolai Nielsen klippte bandet vid invigningen av det nya köket på förskolan.
Vera Hellsing och Nicolai Nielsen klippte bandet vid invigningen av det nya köket på förskolan. Foto: Michaela Persson

Under torsdagen invigdes ett sprillans nytt kök på förskolan Dimman. Barnen klippte band och firade med fruktsallad och vispgrädde.

– Det är jättekul med ett nytt kök, säger Susanne Ahlgren, förskolekock.

Köket har egentligen stått färdigt under några månader men man ville vänta med invigningen tills vädret var bättre och man ledigt kunde vara utomhus.

Och det var en ordentlig invigning när de två förskolebarnen Nicolai Nielsen och Vera Hellsing klippte bandet och officiellt invigde det nya köket.

Efteråt blev det fest på fruktsallad och vispgrädde ute på förskolans gård.

Amy, Vera, Lilly och Harry avnjuter fruktsallad med vispgrädde.
Amy, Vera, Lilly och Harry avnjuter fruktsallad med vispgrädde. Foto: Michaela Persson

Maria Taheri Wiik, avdelningschef på serviceavdelningen, säger att det har varit ett stort behov av renoveringar av kök.

Maria Taheri Wiik är glad över satsningen.
Maria Taheri Wiik är glad över satsningen. Foto: Michaela Persson

– Jag är så glad för det här, det är jätteroligt att det satsas och att vi har fått möjlighet till det här. Det har också varit en väldigt fin samverkan mellan förskolan och förvaltningar under byggnationen, säger hon.

Susanne Ahlgren är förskolekock och trivs i sitt nya kök. Den här torsdagen ska det bjudas på krämig tomatsoppa till lunch.
Susanne Ahlgren är förskolekock och trivs i sitt nya kök. Den här torsdagen ska det bjudas på krämig tomatsoppa till lunch. Foto: Michaela Persson

Förskolekocken Susanne Ahlgren berättar att förskolan Dimman skickar mat till två andra förskolor samt till nattis. Hon säger också att hon, lika mycket som alla andra, har fått vara delaktig i den här renoveringen.

– Alla har fått vara med på ett hörn, säger hon.

Det har även byggts en återvinningsstation.

– Man blir nästan lycklig när man går ut och slänger. Det var en av de bästa grejerna med det här, och att det är så nära. Det är jätteskönt, säger Susanne Ahlgren.

Moa Ekman njöt av sin fruktsallad i lugn och ro.
Moa Ekman njöt av sin fruktsallad i lugn och ro. Foto: Michaela Persson

Artikeltaggar

ÅtervinningFörskolorInvigningarMänskligtRenoveringar

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.