Hoppa till huvudinnehållet

Efter konkursen – gymmet flyttar: ”Det är en nytändning”

Publicerad:
Sarah Mossfeldt Häll är ägare på Health by Häll.
Sarah Mossfeldt Häll är ägare på Health by Häll. Foto: Madeleine Sandström

I mars gick PT-studion Health by Häll i konkurs. Pandemin och elkrisen var faktorer som påverkade.

Men likt fågeln Fenix har företaget nu uppstått igen på nya marker. På torsdag invigs öppningen i nya lokaler – mitt i centrum.

– Det känns superkul, säger Sarah Mossfeldt Häll, ägare.

Från att företaget startade i december 2019 har det varit beläget ute vid Presterud. Det nya läget är på samma våning som bowlingen, i Lyran.

– Vi behövde starta om och se om verksamheten. Utemiljön är bättre på gamla A9, men vi kommer ju mer centralt och lättillgängligt här. Det blir lättare att pipa in på morgonpassen och lunchpassen, än att ta sig ut till A9 när man har lunchrast till exempel, säger Sarah Mossfeldt Häll.

Hon berättar att det var flera faktorer som gjorde att de gick i konkurs. Strax efter att de startade så kom pandemin och sedan blev det en elkrisen.

– Vi har jobbat upp en trygg och stabil kundkrets. Vi startar upp med en kundkrets som vi inte hade förra gången heller. Det känns skönt att medlemmarna är med oss trots krisen.

Health by Häll ska flytta in till Lyran.
Health by Häll ska flytta in till Lyran. Foto: Ida Oscarsson

PT-studion har strax under två hundra medlemmar och de har redan huserat i den nya lokalen under två veckors tid. Men på torsdag sker den officiella invigningen.

– På torsdag ska allt vara redo för att ta emot nya medlemmar. Nu håller vi på och ställer i ordning och målar loggor. Vi ska ha öppet hus med lite tävling och tipspromenad, och lite erbjudanden och jippon.

Omstarten känns bra, tycker hon.

– Det känns superkul, det är en nytändning. Det är rätt plats på rätt tid. Jag längtar till torsdag då vi får slå upp och visa vårat nya ställe.

Artikeltaggar

A9EkonomiEuropaInvigningarKonkurserPandemiSarah Mossfeldt HällUkraina

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.