Hoppa till huvudinnehållet

Det händer vecka 22: Amerikanare, träd och vårkonserter

Publicerad:
På lördag är det dags igen. Under fjolårets bilträff hade Gunilla Hilding och Anna-Lena Olausson klätt sig som sig bör. Arkivbild.
På lördag är det dags igen. Under fjolårets bilträff hade Gunilla Hilding och Anna-Lena Olausson klätt sig som sig bör. Arkivbild. Foto: Arvid Carlsson

Maj övergår i juni under veckan och det är allt ifrån musik till bilar och natur i fokus.

Björneborgsträffen

På lördag är det dags för den klassiska Björneborgsträffen The American way. Som vanligt fylls då parken i Björneborg med läckra bilar av amerikanskt ursprung.

Det utlovas fina priser, tipspromenad och tidstypisk musik.

Arrangör är Björneborgs Folkets hus och park.

Sällskapet för naturskydd

Lördag 3 juni ges del tre av programserien ”Träd i vår närhet”. På lördag berättar och visar Lars Nilsson historien om träd i centrum och stadens parker. Samling vid biblioteket för promenad i centrala Kristinehamn. Det hela är ett samarrangemang med Trädgårdsföreningen.

Söndag 4 juni firar sällskapet världsmiljödagen med att vandra på Selanty naturstig längs ån Visman. På 1700-talet fanns där en liten park med ett lusthus som tillhörde Värmlands Säby herrgård.

Samling under förmiddagen på parkeringen vid Svängbron, söder om Lidl för samåkning. Det går också att möta upp vid Värmlands Säby gård.

Landa Kulturskola

Landa kulturskola håller vårkonserter kvällstid under vecka 22 på Christinateatern.

Måndagen är det dans, tisdagen är det stråk, onsdagen är det afro och på torsdagen är det blås i fokus.

Sacrekör

Sommaren inspirerar till mycket vacker sång och musik i våra kyrkor, och på söndag blir det sommarkonsert med Sacrekör i Kristinehamns kyrka. Lars Kullnes är körens ledare, och Anna Pettersson medverkar med sommarljust flöjtspel. Musikaliska örhängen som Åhléns sommarpsalm varvas med skönklingande verk av Lindberg, Alfvén och Durufle.

Ölme

Tisdag afton är det sista scoutträffen, på Ölmeklint, för att lära sig att ta hand om naturen och sig själva. Den 17 juni är det dags för scoutläger.

Onsdag kväll blir det åter studium av Hebreerbrevet, nu kapitel två, med Ingemar Mattsson. Därefter bön. Det är första onsdagsträffen på Ölmeklint och sedan fortsättning där under hela sommaren.

På lördag startar sommarens programkvällar på Ölmeklint. Det blir allsång med John-Elis Hollsten och Bengt Haster. Ölmeklint har funnits i 70 år och det kommer att uppmärksammas bland annat med att Björn Andersson sjunger några kända sånger från de gångna åren.

Söndag afton är det gudstjänst på Halmstacksbacken, norr om Ölme kyrka, tillsammans med Sven Jebsen.

I Ölmhult är det musik i sommarkvällen med Göran Isaksson och Björn Andersson.

Sjöfarten

Väntade fartyg vecka 22 till Kristinehamns hamn:

Måndag M/S ”Skagern”, cypriotisk till Kings Lynn med trävaror.

Vattenståndet: 71 cm över referensytan

Artikeltaggar

Anna PetterssonBjörneborgChristinateaternDet händerKörerKristinehamnKristinehamns kyrkaLars KullnesLidlMSMusikParkerSångSven JebsenVärmlands Säby

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.