Maria Lobell blir tillförordnad förvaltningschef

Publicerad:
Maria Lobell blir tillförordnad chef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen. Foto: Madeleine Sandström

Under torsdagen blev det klart att Kristinehamns kommun sparkar tidigare miljö- och stadsbyggnadschef Marielle Brandlöv Nilsson. Hon ersätts nu av en annan förvaltningschef.

Det blir Maria Lobell som går in som tillförordnad miljö- och stadsbyggnadschef under tiden som man ska rekrytera en ny chef.

– Efter vårens händelseförlopp och den situation som vi är i just nu behöver en tillförordnad förvaltningschef tillsättas, säger kommundirektör Martin Willén i ett pressmeddelande.

Jag har ingen kompetens inom det området utan min kompetens ligger i att jag har jobbat som förvaltningschef ett antal år och även in andra organisationer.
Maria Lobell

Han menar att Maria Lobell är en trygg ledare som har rätt typ av erfarenhet för uppdraget.

Maria Lobell blir nu tillförordnad chef samtidigt som hon fortsätter som chef för kulturförvaltningen, detta fram till att man har en ny chef på plats.

Vad har du för kompetens inom miljö- och stadsbyggnad?

– Jag har ingen kompetens inom det området utan min kompetens ligger i att jag har jobbat som förvaltningschef ett antal år och även i andra organisationer. Jag kan inte de frågorna så jag kommer behöva jobba tätt tillsammans med medarbetarna.

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap?

– När andra beskriver mitt ledarskap brukar de säga att jag lyssnar mycket.

Hon menar att hon inte har så bråttom med att ta ut riktningar utan är inlyssnande.

– Jag tror att man uppfattar mig som en ganska mjuk chef som tycker om att arbeta i team.

Hur känns det att gå in efter en så uppmärksammad situation?

– Det är naturligtvis ganska jobbigt i den situation som vi varit i. Det är jätteviktigt att vi jobbar framåt och att det får bli lugn i organisationen och trygghet. Att vi gör det vi ska på jobbet och har fokus på vårat uppdrag.

Hon menar att det varit en lång process.

– Det har inte gynnat organisationen och inte gynnat kommuninvånarna.

Vad ska du börja med?

– Jag behöver träffa arbetsgruppen och vi behöver lägga upp en plan för hur vi ska arbeta med arbetsmiljön, med trygghet och få bort oro, ledsenhet och ilska som finns i organisationen. Att skapa tillit efter den här turbulenta tiden som har varit nu.

Marielle Brandlöv Nilsson får gå hem med omedelbar verkan:”Nu är jag uppsagd”Så många har köpts ut inom kommunen hittills i årFackets svidande kritik mot kommunen: ”Det finns en uppenbar jävssituation här”Enad kommunstyrelse sparkar förvaltningschefen: ”Vi måste komma vidare”

Artikeltaggar

KränkningsanmälanKristinehamns kommunMaria LobellMartin WillénMiljöOrganisationer

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare