Jonas och Petra öppnade gym: ”Sista halvåret har jag bara sovit varannan dag”

Publicerad:
1 år sedan. One Life Gym ska öppna. Men vägen till ett fullständigt gym har varit allt annat än solklart för Jonas Livros och Petra Gustavsson Schallenbruber. ”Det har varit väldigt mycket att måla. Det sista halvåret har jag bara sovit varannan dag och varit vaken två dagar i sträck”, säger Jonas. Foto: Madeleine Sandström

50 år sedan

Skattehöjningarna på sprit meningslös för statskassan. Skattehöjningar på sprit och vin ger inte mera pengar i statskassan. Det är Systembolagets chef, förre statsrådet Rune Hermansson, som har intressanta fakta att informera finansministern och riksdagen om. Om skatten på sprit och vin höjs, kompenserar man bara det högre priset med att köpa lite mindre.

Dennis på Ullevi. Det var en riktig folkfest. Inte bara detta att Sverige vann med 3–2 över Österrike i fotbollens kvalserie till VM. Lika mycket det folkliv som fanns runt arenan. Inte sedan matchen Sverige–Västtyskland i VM 1958 på samma arena har jag varit med om maken. Visst har man väl upplevt fina tävlingar med två skridsko-VM sedan dess men det här var toppen.

25 år sedan

Kommitté ska jobba med årtusendets fest? Kommunstyrelsen föreslår nu att en kommitté skall tillsättas för att arbeta med festligheterna kring millenniumskiftet vid ingången till år 2000. Förslaget är att kultur- och fritidsnämnden tillsätter kommittén och frågan går nu vidare till kommunfullmäktige. Kultur- och fritidsnämnden har tidigare gett sitt stöd för Öivind Åsbergs idé med en teaterföreställning i Björkhallen. Pengar till firandet kommer att tas upp i nästa års budget.

Inget bidrag till kungen. Nej, Kristinehamns kommun kommer inte att bidra till det s k Svenska folkets rum på slottet i Stockholm. Men kommunalrådet Tommy Ternemar (s) tillhörde gruppen som röstade ja när avslagsbeslutet fattades med rösterna 6-5. Det var kommunfullmäktige i Stockholm som gick ut med uppropet till kommunerna att bidra med pengar till Svenska folkets rum. Det skulle bli en gåva till Carl XVI Gustaf i samband med att han firar 25-årsjubileum som kung.

10 år sedan

Fråga till fel instans. Kommunala pensionärsrådet begärde i höstas en utredning om det var möjligt att få gratis buss till de som har passerat 75 år. Efter mer än ett halvår meddelar nu kommunen att den inte har något med det att göra. ”Det är en förhalning på ett halvår som luktar mygel lång väg”, dundrar Vilmar Torneborg, ordförande i SPF Bro.

Farvälhelg för Stig Axelsson. Under den gångna helgen var det farvälhelg för Stig Axelsson som efter 15 år som kyrkoherde går i pension. Årets Skärgårdsakademi med flera intressanta inslag blev också en farvälhelg för Stig Axelsson. Alla som medverkade har någon slags relation till honom. ”Han är en mycket intressant person”, sade Sven Nilsson, kommendör från Frälsningsarmén som betytt mycket för Stig.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare