VECKANS BLÅLJUS: Dödsbrand, sexuellt ofredande och inbrott på bondgård

Publicerad:
Veckans blåljus i Kristinehamn.

Polisen och räddningstjänsten i Kristinehamn har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är NKP:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

Ett område på cirka tvåtusen kvadratmeter fattade eld i södra Kristinehamn, precis vid länsgränsen. Räddningstjänsten har fått branden under kontroll och har stoppat spridningsrisken.

En man och en kvinna åtalades under fredagen för bilstöld. De misstänks för att ha stulit två bilar som tillhör Kristinehamns kommun.

En man i 30-årsåldern från Kristinehamn står åtalad för sexuellt ofredande mot barn. Händelsen ska ha skett i januari 2022 på en adress i Kristinehamn.

En man i 40-årsåldern åtalades under fredagen. Han misstänks för bilstöld, rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Natten till måndag brann ett hus ned till grunden i norra Ölme. Nu bekräftar polisen att en person har omkommit.

En polispatrull skickades till en adress i Kristinehamn efter att en man hittats sovande i en tvättstuga. Mannen blev utåtagerande när han skulle kastas ut.

Under tisdagsmorgonen bröt en skogsbrand ut i Kristinehamn. Det började brinna i ett skogsparti på Skogskärrsvägen på Djurgården strax innan sju på morgonen.

En man i sextioårsåldern från Kristinehamn somnade med en cigarett i handen. På tisdagen dömdes han till böter för allmänfarlig vårdslöshet.

En lastbilschaufför hemmahörande i Örebro län har dömts för ett fall av vållande till kroppsskada efter att ha kört på en bil bakifrån i Storfors.

Jonas Hedberg sådde och körde färdigt det sista med vårbruket under måndagen. På tisdagen upptäckte de att någon varit inne i maskinhallen och stulit monitorer till tre traktorer och en skördetröska.

Under natten mot torsdagen påträffas en man misshandlad i Karlskoga och två tjuvar avbryts i ett försök att stjäla en moped i Kristinehamn.

Under natten till torsdagen slogs dörren på Södra torget 1 i centrala Kristinehamn sönder.

En misshandel skedde på onsdagskvällen i Kristinehamn. En man blev kastad ner från en trappuppgång och kördes i ambulans till Centralsjukhuset.

Vid 23-tiden på onsdagskvällen blev en man i 75-årsåldern misshandlad på Norra torget i centrala Kristinehamn.

Polisen i Kristinehamn har tagit emot en anmälan om nedskräpning. Detta efter att kommunen hittat flera säckar med skräp vid en vändplats.

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetÅtalBrott, lag och rättKristinehamnNarkotikabrottÖlmeOlovlig körningVeckans blåljus

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare