Hoppa till huvudinnehållet

Misconduct spelar på Fastingen: ”Kommer bli galet och vi har en överraskning”

Publicerad:
Misconduct består av Fredrik Olsson, Simon Guidoum, Erik Ydlinger och Andreas Dahl. Foto: Privat

På fredag spelar Misconduct, rockbandet från Kristinehamn, på Fastingen. I samband med spelningen släpper de också solglasögon, öl och en ny singel.

– Det är en hyllningslåt till våra rötter och den punkrockstil vi har växt upp med, säger Fredrik Olsson, sångare i bandet.

I dagarna tre kommer Fastingen att underhålla kristinehamnarna. På en av programpunkterna står en spelning med rockbandet Misconduct. Det är inte första gången de spelar på Fastingen, men det var längesedan.

– Man kan säga att det var hundra år sedan. Jag minns knappt när det var, men då var det ett lastbilsflak vi stod och spelade på. Nu är det ju en stor festivalscen, så det är kul för oss. Även om vi alla kommer från Kristinehamn så spelar vi inte här så jätteofta, säger Fredrik Olsson.

Bandet spelar mycket utomlands och hela våren har de varit på Europaturné.

– Våra största länder är egentligen Kanada, Tyskland, Spanien och Frankrike. Men det är alltid kul att spela, sedan spelar det ingen roll var vi är. Vi är ett band som alltid ger 110 procent, säger han.

Vi vill ha kärlek på våra spelningar, trångsynthet får sticka någon annanstans
Fredrik Olsson

Han berättar också att de i samband med Fastingen kommer att lansera båda egna solglasögon och en ny öl som släpps på Systembolaget den 3 juli. Men festivalbesökarna kommer att kunna provsmaka den på plats.

– Den kommer finnas till försäljning under festivalen och på diverse krogar runt omkring. Det är en fantastiskt fruktig suröl med smak av passion och mango.

I dagarna kommer bandet också att släppa en ny låt med titeln Don´t drag me down.

– Det är en cover av bandet Social distortions, en låt som vi har kört live en del. Det är en liten hyllningslåt till våra rötter och den här punkrockstilen som vi har växt upp med. Vi har skrivit om låten en del och kör den i vår egen tappning.

Punkrockgruppen utlovar galet party på Fastingen.
Punkrockgruppen utlovar galet party på Fastingen. Foto: Privat

Han berättar att låten också är tillägnad en vän till bandet som gick bort för några år sedan.

– Från början gjorde vi den som ett projekt till en samlingsskiva till honom. Han var verkligen en eldsjäl och hjälpte oss mycket med skivbolag och så. Nu kommer den som singelsläpp också. Det är en speciell låt för oss och har varit lite av en publikfavorit också, säger han.

Fredrik Olsson berättar att låten har ett samhällskritiskt budskap som handlar om att inte vara rädd för det okända, som andra kulturer till exempel.

– Vi har en väldigt stark ställning när det gäller att ha ett öppet sinne. Rasism, sexism, homofobi och sådana tråkiga grejer har ingen plats i samhället tycker vi. Det är bara förlegade rädslor som folk får komma över, säger han och tillägger:

– Vi vill ha kärlek och öppenhet på våra spelningar. Trångsynthet och allt annat får sticka någon annan stans.

Alla bandmedlemmar bor i Kristinehamn och visst händer det att de blir stoppade på gatan.

– Det är lite roligt, men det är ju också så, det är svårt att bli profet i sin egen stad. Men vi är alla så otroligt stolta över att vara kristinehamnare. Det är en fin stad som har gett oss många bra upplevelser och minnen. Det är klart att man vill ge något tillbaka.

Han hoppas också kunna inspirera den yngre generationen att starta band.

– Det spelar ingen roll om man är från en så liten stad som Kristinehamn, man kan ändå ta sig ut i världen. Det handlar bara om att tro på sig själv och självklart mycket hårt jobb. Det finns alla möjligheter oavsett var man kommer från, det är bara att kämpa på, säger han.

Bandet ser fram emot att bjuda festivalbesökarna på en riktigt bra spelning.

– Det kommer att bli galet party. Vi kommer även att bjuda på en kul överraskning, avslutar han.

Artikeltaggar

FastingenFestivalerFredrik OlssonKanadaKonserterKristinehamnMusikNöje/KulturÖlSpelningarSystembolagetTyskland

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.