Landa kulturskola bjöd in till musikal på Christinateatern

Publicerad:
Några av kulturskoleeleverna som bjöd på musikal på Christinateatern. Manne Noväng, Sigge Sandström, Alexander Sjödin, Elsa Edström och Alice Krisnevskis. Foto: Michaela Persson

Under onsdagen visades det musikal på Christinateatern. Underhållningen stod Landa kulturskola för.

På onsdagsförmiddagen var mellanstadiet från Södermalmsskolan, Djurgårdsskolan och Stenstalidskolan inbjudna till musikal på Christinateatern.

Stråkorkestern Music Strings spelade och kulturskoleeleverna som läser musikal agerade och tillsammans blev det en dryg halvtimmes föreställning.

Idén till föreställningen, som handlar om ett gäng skurkar som åker runt och gör villainbrott, föddes under hösten. Det är andra året som det här konceptet görs med stråkensemble och agerande tillsammans.

– Eleverna fick komma med förslag och utifrån det skrev jag manus, säger Chatrine Svahn som är lärare för kursen. Hon tillägger:

– När det är produktionsbaserat som en sådan här föreställning är, så är jag också regissör och koreograf.

Kulturskoleelever agerar och spelar på scenen.
Kulturskoleelever agerar och spelar på scenen. Foto: Michaela Persson

För 15-åringarna Elsa Edström och Alice Krisnevskis var det inte första gången de stod på scen, det har de gjort förr. De har båda två bestämt sig för att gå teaterlinje på gymnasiet. De var också med båda två när den här gruppen startade på Landa kulturskola, då gick de i årskurs fem.

– Precis innan man går upp på scen är man inte så nervös, det känns bara kul, säger de.

Publiken är ingenting de tänker så mycket på.

– Fast man tänker mer på publiken när det är allmänheten som kommer och kollar för då är det ofta släktingar och så, säger Elsa.

Vad är det roligaste med att spela teater?

– Det roligaste är när publiken får positiva reaktioner, säger Alice.

– Och själva förberedelserna innan, att få gå in i karaktär, avslutar Elsa.

Artikeltaggar

Chatrine SvahnChristinateaternDjurgårdsskolanFöreställningarMusikMusikalerNöje/KulturSödermalmsskolanStenstalidskolanTeater

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare