Hoppa till huvudinnehållet

Han tar över som ny ordförande i Omtänksamma Kristinehamn: ”Det känns spännande”

Publicerad:
I maj månad tog Peter Eskebrink över som ny ordförande för Omtänksamma Kristinehamn. Foto: Kristinehamns kommun

Omtänksamma Kristinehamn har fått en ny ordförande.

Det är självaste säkerhetschefen på kommunen som tar över efter Björn Karlsson.

– Det känns spännande att få ta över stafettpinnen, säger Peter Eskebrink.

Den nya ordföranden i Omtänksamma Kristinehamn har en gedigen erfarenhet av kommunal verksamhet. Peter Eskebrink har jobbat för Kristinehamns kommun i snart 18 år.

Han har bland annat varit chef för kommunledningskontoret och administrativ chef. Under en kort period var han tillförordnad kommundirektör när de sa upp en tidigare kommundirektör.

För drygt två veckor sedan tog han över uppdraget efter Björn Karlsson, som tidigare var ordförande i Omtänksamma Kristinehamn.

Omtänksamma Kristinehamn har anordnat flera olika aktiviteter. I höstas arrangerade de ett spöklopp.
Omtänksamma Kristinehamn har anordnat flera olika aktiviteter. I höstas arrangerade de ett spöklopp. Foto: Maiken Kettil Schough

– När jag fick frågan om jag ville ta över funderade jag en stund, och jag tyckte det verkade intressant. Jag vill vara med och fortsätta att utveckla centrum. Jag vill att vi ska få fler medlemmar, så det blir mer medel för att vi ska kunna hitta på saker, säger Peter Eskebrink.

Hur kom det sig att det inte var en företagare som tog över rollen?

– Jag vet inte, men jag blev invald av styrelsen. Jag tror jag har mycket erfarenhet från det kommunala och jag har även jobbat inom försvarsmakten i 28 år. Jag har många kontakter och så vidare. Jag tycker centrum är viktigt i Kristinehamn, säger han och berättar att han har en dotter som är delägare i en frisersalong i Kristinehamn.

– Vi hoppas att fler ska ingå i verksamheten som är utanför centrum. Vi vill bland annat ha fler fastighetsägare. Vi får se hur vi ska gå tillväga för att locka fler medlemmar. Vi ska ta fram en plan med vår nya centrumledare.

Ny centrumledare

För ett tag sedan slutade Emelie Gustafsson som centrumledare i Omtänksamma Kristinehamn. Verksamheten har sökt efter en ny person som kan ta över tjänsten. Inom en snar framtid kan en ny centrumledare vara på plats.

Emelie Gustafsson var tidigare centrumledare i Omtänksamma Kristinehamn. Inom en snar framtid tar en ny person över uppdraget.
Emelie Gustafsson var tidigare centrumledare i Omtänksamma Kristinehamn. Inom en snar framtid tar en ny person över uppdraget. Foto: Maiken Kettil Schough

– Det är på gång med en ny centrumledare. Det är under slutskedet. Vi ska återkomma inom den närmaste tiden för att berätta vem det är som ska ta över, säger han.

Det är centrumledaren som är ansvarig för de aktiviteter som sker i centrum.

– Alla aktiviteter som sker ska fattas av styrelsen, eftersom vi har det ekonomiska ansvaret att ta hänsyn till, säger Peter Eskebrink.

Kommer vi att se liknande aktiviteter som Emelie hittade på?

– Jag kan inte säga om det blir nya aktiviteter eller det som Emelie anordnande. Vi ska ta fram en plan med vår nya centrumledare, så får vi se vad det blir.

Den sista juni går Peter Eskebrink i pension från sin tjänst som säkerhetsansvarig i kommunen. Framöver kommer han att ägna mer tid åt att sin nya post.

– Att vara ordförande för Omtänksamma Kristinehamn blir min nya sysselsättning. Jag tycker centrum är positivt. Det har varit tufft under pandemin och jag tycker alla företagare har gjort det väldigt bra. Nu hoppas jag att vi får mer stöd av våra medborgare och besökare, så vi kan fortsätta utveckla centrum, avslutar Peter Eskebrink.

Artikeltaggar

EkonomiEmelie GustafssonKristinehamnKristinehamns kommunOmtänksamma KristinehamnPensionPeter EskebrinkPrivatekonomiStyrelser

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.