Hoppa till huvudinnehållet

Så många har köpts ut inom kommunen hittills i år

Publicerad:
Två enhetschefer har köpts ut hittills i år. Foto: Nya Kristinehamns-Posten

I år har Kristinehamns kommun köpt ut fyra medarbetare. Två av dem är enhetschefer.

Med anledning av att det politiska beslutet att Marielle Brandlöv Nilsson får sparken som förvaltningschef florerar rykten om att Kristinehamns kommun köpt ut flertalet chefer under 2023.

NKP har begärt ut hur många överenskommelser som gjorts mellan kommunen och medarbetare hittills i år. Av de fyra överenskommelser som gjorts är det två som rör enhetschefer.

En av enhetscheferna jobbade på arbete, kompetens- och välfärdsförvaltningen och den andra var enhetschef på stöd, vård-och omsorgsförvaltningen. Den som köptes ut från AKV fick ett utköpsbelopp på 687 700 kronor. Den från SVO blev utköpt på en summa av 268 800 kronor.

Av de andra två medarbetarna så jobbade den ena på kommunledningsförvaltningen och den andra på skolförvaltningen. Medarbetaren på kommunledningsförvaltningen fick 225 000 kronor och medarbetaren på skolförvaltningen fick 114 300 kronor.

Den totala summan för alla överenskommelser är 1 295 800 kronor.

Artikeltaggar

KränkningsanmälanOmsorgVård och omsorg

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.