Har ni gett upp på Stora Coop?

Publicerad:
Stora Coop Kristinehamn får kritik. Foto: Magnus Carlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är sedan många år stamkund hos Stora Coop i Kristinehamn. I ett läge där de flesta väljer Ica Maxi undrar jag kring Coops strategi. Det är i genomsnitt 100-135 kr billigare per vecka för mig att handla på Ica Maxi. Det kan jag leva med men det är så mycket annat.

Attityd och inställning bland dem som arbetar i butiken. På Maxi möts jag av energi, "spring i benen", närvaro och välkomnande. Majoriteten av de som går runt i företagets klädsel hälsar och har ett leende på läpparna. På Stora Coop möts man i det stora hela av anställda som verkar trötta, oengagerade och de senaste 10 gångerna jag handlat där har jag observerat noggrant om någon anställd hälsat spontant på mig då jag går runt i butiken. Det har inte hänt en enda gång. Det har de senaste åren kommit in mycket ny personal på Coop. Ungdomar i 18-25 årsåldern men de flesta har snabbt vaggats in i miljön som råder på deras arbetsplats och anammat samma attityd och inställning.

Om det tar slut på en vara i hyllan hos Ica Maxi så fylls det på. Slut från leverantör så sätts lappar upp. Det är nu mer än en månad sedan jag påpekade (vilket inte borde behöva göras) att det var slut på en massa av vitaminsorterna med silverlock på Coop. Ingen åtgärd, inga lappar. På hyllorna för kattmat gapar vissa hyllor tomma sedan lång tid. Det hänger prislappar uppe på varor som inte funnits i butiken på mer än en månad och det hängs inte upp några lappar som informerar om varför inte varan står vid prislappen. Det har varit så med tonfisk, läsksorter, kaffe, godis, snacks, kakor.

Om du går in på toaletten på Ica Maxi möts du av en fin, modern och nystädad toalett. På Stora Coop är den avskyvärd. Tidvis problem med låsning och öppning så man inte ens hade tillgång till en toalett. Luktar, är äckligt, gammalt, slitet och ofräscht. Det går inte att gömma sig bakom att man har folk som inte beter sig som man borde på en toalett och dylikt. Självklart är det så men så är det naturligtvis också på Ica Maxi och där handlar dessutom hundratals fler personer varje dag. Det är en viktig sak och säger mycket om en butik. I hörnan för spel har det i flera månader på en skärm stått "Skrivarfel-Kontakta Personal". På Stora Coop händer inget.

Reklam och Kundkontakt. Ica Maxi genomför kundundersökningar för att kunna förbättra sin verksamhet. Man har en ständig kommunikation via t.ex. facebook. Man märker att de tittar på sortimentet och gör prissänkningar på sådant som man tillfälligt fått för mycket av i butiken. Det finns vilja, ambition och idéer. Man gör speciellt vid särskilda dagar med semlor, bakverk, bakelser och speciella bröd. Under Ramadan fanns det massor i butiken som sattes i display för att synliggöra högtiden och för att rabattera priser till den enormt stora gruppen i vårt samhälle som firar Ramadan. Detta är bara ett axplock. På Stora Coop ser det samma ut varje vecka år efter år.

Har ni redan gett upp kampen? Tänker ni vbörja jobba med er personal så att de hälsar på sina kunder och ger ett välkomnande intryck? Tänker ni se till att det fylls på varor, informeras, lagas, fixas och städas? Coop i allmänhet har tyvärr ett dåligt rykte som handlat mycket om det jag beskrivit. Men det finns undantag Det räcker att åka till Coop i Karlskoga eller till Coop på Bergvik så är allt det jag beskrivit i min insändare förutom priserna helt annorlunda. Där är det en kultur och miljö som den på Ica Maxi i Kristinehamn. Detta handlar om inställning. Har ni gett upp?

Evelina K

Jörgen Beckman, som är butikschef på Stora Coop i Kristinehamn svarar på en insändare med kritik.
Jörgen Beckman, som är butikschef på Stora Coop i Kristinehamn svarar på en insändare med kritik. Foto: Madeleine Sandström

Svar direkt

Försäljningsframgångar för Stora Coop Kristinehamn!

Vi beklagar verkligen att du inte är nöjd med oss på Stora Coop Kristinehamn. Självfallet tar vi åt oss av dina synpunkter då vi alltid strävar efter att bli bättre. Men att vi på något sätt har gett upp – det finns inte i vår tankevärld. Tvärtom har vi haft stora försäljningsframgångar med betydligt fler kundbesök under den senaste tiden. En av förklaringarna kan vara att vi hela tiden mäter kundnöjdheten genom kontinuerliga kundundersökningar bland våra medlemmar och kunder, månadslånga prissänkningar på frukt och grönt och senast på 100-tals varor som vi konsumenter förbrukar mest i vardagen, eller via våra aktiva kampanjer på sociala medier. Så vi törs påstå att vi medarbetare verkligen har vilja, ambition och idéer.

Men som sagt – vi vill hela tiden bli bättre. Vi kommer att se över våra rutiner ytterligare när det gäller information när en vara kan ta slut, och samtidigt åtgärda andra brister. Vi ser också väldigt allvarligt på din kritik gällande städningen på köpcentrets kundtoaletter. Det hör inte hemma hos oss. Detta är en synpunkt vi tidigare framfört till fastighetsägaren, där vi utgår från att detta redan är åtgärdat vid det här laget.

Har du ytterligare synpunkter eller frågor är du välkommen att kontakta undertecknad. Jag bjuder på fika.

Välkommen!

Jörgen Beckman

Butikschef, Stora Coop Kristinehamn

Artikeltaggar

ÅtgärderBergvikButikerCoopHandelICA ABKarlskogaKristinehamn

Läs vidare