Hoppa till huvudinnehållet

Björneborgs IF har växt snabbt – föreningen belönad med 15 000 kronor

Publicerad:
Barn och ledare samlade på Björnvallens läktare. På plats var även Lars-Erik och Margot Svensson, föräldrar till ortens fotbollsikon Annica Barsley.
Barn och ledare samlade på Björnvallens läktare. På plats var även Lars-Erik och Margot Svensson, föräldrar till ortens fotbollsikon Annica Barsley. Foto: Björn Antonsson

Björneborgs IF mottog i tisdags kväll 15 000 kronor från Ungdomens idrottsfond.

Björneborgs IF har gått från ett mycket blygsamt antal fotbollsspelande barn och ungdomar till fler än 50 och det har nu uppmärksammats.

Ledaren Marcus Nordström säger att föreningen fick en liten nystart efter 2015. Föreningen har nu tre grupper: fotbollslek för födda 2017–2018, mellangrupp för 2015–2016 och stora gruppen 2011–2014.

Ungdomens idrottsfond har på 40 år delat ut cirka 500 000 kronor till idrottsföreningar med en bra ungdomsverksamhet.

Motivering: Björneborgs IF bedriver en bra barn- och ungdomsverksamhet inom fotboll och frisbeegolf. För att stötta föreningen så att de kan fortsätta aktivera sina barn och unga går Ungdomens idrottsfonds stipendium för 2023 till Björneborgs IF.

Ungdomens idrottsfonds Josefine Edvinsson och spelaren Wille Rolén med diplomet.
Ungdomens idrottsfonds Josefine Edvinsson och spelaren Wille Rolén med diplomet. Foto: Björn Antonsson

Artikeltaggar

Annica BarsleyBjörneborgs IFBjörnvallenFotboll

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.