Sängrökare somnade med cigarett i handen - döms till böter

Publicerad:
Mannen sängrökte och döms nu för allmänfarlig vårdslöshet. Bilden är en genrebild.

En man i sextioårsåldern från Kristinehamn somnade med en cigarett i handen. På tisdagen dömdes han till böter för allmänfarlig vårdslöshet.

Det var i januari som mannen var hemma i sin bostad och drack en del alkohol enligt egen uppgift. Han hade sedan lagt sig i sin säng för att sova. Mannen vaknade senare av hosta och märkte då att eld uppstått i hans säng.

Han tog sig upp, la täcket över glöden och larmade sin hustru som kom och släckte elden med vatten medan han själv tog sig ut ur lägenheten med ihållande hosta.

Mannen har själv angett en teori om varför branden uppstod men har inte närmare angett vad den teorin skulle vara.

Mannen förnekar brott och menar att han aldrig röker i sängen. Enligt utredningen kunde ingen annan brandorsak förekomma och i madrassen hittades en fimp. Brandorsaken torde därför vara sängrökning. Brottet anses oaktsamt då mannen var berusad vid tillfället.

Mannen döms till 100 dagsböter á 100 kronor.

Artikeltaggar

Allmänfarlig vårdslöshetBränderBrott, lag och rättDagsböterKristinehamn

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare