NKP skulle livesända fotboll: ”Lyfta den värmländska idrotten”

Publicerad:
1 år sedan. Nu blir det möjligt att följa favoritlaget digitalt från hängmattan. NWT Media, där NKP ingår, satsar i samarbete med Glimt TV på livesänd värmländsk fotboll. Först ut är Nyedshov mot IFK Kristinehamn. ”Vi vill lyfta den värmländska idrotten”, säger Frida Flodkvist, projektledare på NWT Media.

50 år sedan

Trädfällande bävrar stoppade sista delen av kanot-hajken. Bävrarna i Blomsterhultsbäcken stoppade sista delen av tio ungdomars kanotresa mellan Ölmeviken och Bergsjön. I stället för 20 avverkades endast fyra kilometer på söndagen. Vid Blomsterhult fick de fem kanoterna plockas ur vattnet och tillsammans med deltagarna transporteras per bil till målet i Bergsjön.

Kristinehamn vann i 4-klubbsmatchen. Bosse F suverän! Det var internationellt i Broängsbadet på lördagen då 4-klubbmatchen i simning avgjordes med bl. a. norska Lambetseter som deltagare förutom Uddevalla, Malsjö och arrangerande KrSS, som kom revanschsuget till tusen och lyckades också vinna om än knappt. Hemmasällskapet hade mycket att tacka Boo Falkman som vann samtliga fyra grenar han ställde upp i och satte dessutom ett prydligt klubbrekord på 100 m bröst.

25 år sedan

Gröna bron byts mot träbro. Gröna bron mellan Fabriksgatan och Brogårdsparken kommer i höst att bytas ut mot en ny träbro. Det har visat sig att den nuvarande bron är i så dåligt skick att den inte kan repareras. Sedan återstår om en tvist under uppsegling kommer att skynda på att den kritiserade Kurlandabron också byts ut.

Bråk med Lundsbergare. Strax efter klockan ett i torsdags natt drabbade några kristinehamnare samman med Lundsbergare. Det var utanför Stadshotellet, dit Lundsbergarna kommit med buss för en fest, som bråket uppstod. Polis kallades dit, stämningen lugnades ner och Lundsbergarna åkte hem igen med sin buss.

Spritstölden på Casco inte löst. För ett drygt år sedan stals 4 000 liter industrisprit från Casco och ett stöldförsök av 8 000 liter stoppades i sista stund. Trots undersökningar av både polis och företag har man inte hittat någon skyldig.

10 år sedan

Inga flera odlingslotter. Kommunen har fått in två medborgarförslag om odlingslotter. Det ena pekar ut Djurgårdsplatån som lämplig plats och det andra specificerar inget område för ändamålet. Men eftersom det redan finns markområden med kolonilotter menar kommunen att det inte är ekonomiskt försvarbart att i detta läge anordna kommunala kolonilotter.

Boxarna är nu invigda. 50 stallboxar är på plats på körplan. Värmlands distansryttare har lagt ner mer än 1300 arbetstimmar på stallboxarna, som står på körplan och som kommer att förbli där över A9-ritten en bit in i juni. ”Vi började svetsa för ett år sedan. Hela vintern har vi stått i en flyghangar i Ölme”, säger projektledaren Göran Söderström. Boxarna har en järnkonstruktion och plastväggar. Dimensionen är tre gånger tre meter. ”Det är minimimåttet”, säger Göran Söderström.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare