”Kommundirektören, förvaltningschefen och HR-chef måste lämna”

Publicerad:
Martin Willén, Marielle Brandlöv Nilsson och Jenny Alpmyr.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag jobbar som mellanchef på en av förvaltningarna i Kristinehamns kommun och det känns inte bra med det som händer inom kommunen just nu rörande kränkningsanmälan. Det är inte med glädje jag går till jobbet.

Hela ärendet och processen runt omkring skadar bara kommunens anseende och påverkar arbetet negativt för oss som försöker att göra ett bra arbete för kommunens invånare.

Oavsett vad som har hänt och vem det är som har rätt så har det gått för långt nu.

Förvaltningschefen kan inte jobba kvar på grund av att hennes kollegor i kommunledningen har uttalat att de inte har förtroende för henne.

Kommundirektören kan inte heller jobba kvar i kommunen. Det har bildats två läger där en del stöttar honom och andra gör det inte. De som inte stöttar kommundirektören har inte förtroende för honom och kommer nog aldrig att få det heller, efter det här.

HR-avdelningen, vad gör de? Ingen information om vad som händer ges till oss anställda. Det vi vet är den information vi får via media. Utåt sett så har de hanterat hela ärendet mycket dåligt och oprofessionellt. Här har HR-chefen ett stort ansvar.

För att komma vidare så finns det bara en väg framåt och det är att göra en nystart. Kommundirektören, förvaltningschefen och HR-chef måste lämna sin anställning i kommunen för att vi ska kunna börja bygga förtroende för varandra igen.

Mellanchef

Artikeltaggar

ArbeteKränkningsanmälan

Läs vidare