Fackliga representanter kallar till möte: ”Väldigt dålig information”

Publicerad:
Fackliga representanter vill diskutera arbetsmiljön inom kommunen med de styrande politikerna. Foto: Maiken Kettil Schough

Representanter från fem olika fackförbund kommer ha möte med kommunstyrelsen under måndagseftermiddagen. Anledningen är arbetsmiljön som nu råder inom kommunen.

– Arbetsmiljön just nu är väldigt ledsam, säger Anna Hedlund, huvudskyddsombud.

Det är inte sakfrågan kring förvaltningschefen för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Marielle Brandlöv Nilsson som ska diskuteras, utan arbetsmiljön och den interna kommunikationen.

– Vi vill bland annat se åtgärder för att uppnå en tillfredsställande arbetsmiljö. Och förmedla information runt situationen. Medlemmarna undrar ju. Sakfrågan Marielle ska vi inte ta upp utan det är mer att diskutera behoven av intern kommunikation avseende den mediala uppmärksamheten, samt att vi behöver ta ett gemensamt tag för att återupprätta förtroendet för kommunen som arbetsgivare.

Hon menar att arbetsmiljön är problematisk.

– Arbetsmiljön just nu är väldigt ledsam. Det är väldigt dålig information förutom det vi läser i tidningarna. Hur tänker de kring det? Att man samtalar om det och inte tassar på tå fram för allt.

Hon kommer inte vara med själv, men representanter från Vision, Ledarna, Kommunal, Naturvetarna och Sveriges lärare. Det rör sig om skyddsombud och huvudskyddsombud enligt henne.

Vem är det som kallat till mötet?

– De fackliga genom mig.

Vilka från kommunen är det som kommer vara med?

– Vi skrev till Lars Nilsson och begärde ett möte. Vilka som kommer vet jag inte. Vi fick den här tiden från Lars.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareArbetsmiljöKommunalKommunstyrelsenKränkningsanmälanLars Nilsson

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare