INSÄNDARE: ”Det verkar vara en stor sandlåda jag hamnat i”

Publicerad:
Kritiken mot kommunens hantering av kränkningsärendet är omfattande. Foto: Lars Myr/Arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är inte född i Värmland men bor halvtid i Kristinehamn. Med rötter i norra Sverige, där gudarna ska veta att kommunpampar slösar med skattemedel på vinresor och annat så är det ändå med en ännu större chock jag har följt turerna i kommunen genom medierna.

Det är helt otroligt hur höga chefer kan behandla kollegor på detta sätt och verkar komma undan med det? Det räcker ju med en googling på kommundirektören så ser man att han verkar ha specialiserat sig på chefsflykt och tystnadskultur och nu undrar man om han implementerar det även i sitt nya uppdrag åt Kristinehamns kommun. Jag förstår inte hur det kan vara önskvärt från kommunen att utsätta dess medarbetare för en direktör med den bakgrunden.

Det verkar vara en stor sandlåda jag hamnat i där kommunledningen öppet ägnar sig åt mobbing mot enskilda som vågat säga ifrån. Det är häpnadsväckande. Framförallt efter att någon känt sig illa behandlad så är det rent ut sagt fördjävligt. Är det här vad Kristinehamn vill välkomna nya invånare med så lär varken jag eller fler med mig bli långvariga.

Jag är även glad över att inte ha barn som går i skola i en kommun där skolchefen skriver under en artikel som skulle klassas som mobbning i skolans värld. Man funderar ju över om han skulle ta en mobbares parti även om det gäller elever i skolan?

Det här borde granskas mer. Alla förtjänar en bra arbetsmiljö men i den här kommunen verkar det mest gälla de som stryker höga chefer medhårs.

Utomstående förvånade ögon

Utredning klar – kommundirektören kränkte inte förvaltningschefMarielle Brandlöv Nilsson om rapporten: ”Jag har fått till en förändring”Kommundirektören tas ifrån arbetsgivaransvaret för förvaltningschefPersonal ställer sig bakom miljö- och stadsbyggnadschefenFacket kritiserar utredningen av kommundirektören: ”Mycket bristfälligt”Marielle Brandlöv Nilsson: ”Arbetsgivaren verkar vilja bli av med mig”Kränkningsanmälan – det här har häntEnhetscheferna står upp för Brandlöv Nilsson: "Bättre chef får man leta efter"Är det så man behandlar chefer som säger ifrån?Marielle Brandlöv Nilsson om att hon får sparken: ”Det pågår ett fulspel”

Artikeltaggar

ArbetsmiljöKränkningsanmälanKristinehamnKristinehamns kommunMobbningSamhälleSkolorVärmlands län

Läs vidare