Par åtalas för att ha stulit kommunens bilar

Publicerad:
Två bilar som tillhörde Kristinehamns kommun stals i somras. Dock inte den på bilden. Foto: Maja Yngve

En man och en kvinna åtalades under fredagen för bilstöld. De misstänks för att ha stulit två bilar som tillhör Kristinehamns kommun.

Det var i somras som två bilar försvann från Presterudsgymnasiet. Vittnen ska ha sett paret köra omkring i var sin av bilarna. Åklagaren anser också sig kunna binda mannen till platsen vid den tidpunkt bilarna stals.

När polisen stoppade en av bilarna färdades paret i den tillsammans. Mannen körde och kvinnan satt bredvid. I hennes ficka hittades dock nyckeln till den andra bilen.

Mannen och kvinnan, som båda är i 35-årsåldern, förnekar dock att de har något med bilstölderna att göra. Det framgår inte av åtalet hur de förklarar att de ändå körde omkring i en av dem.

Mannen åtalas dessutom för rattfylleri och grovt olovlig körning då han vid gripandet var narkotikapåverkad och saknade körkort. De brotten erkänner han.

De stulna bilarna hade båda skador när de påträffades efter stölden. Det är oklart om Kristinehamns kommun har några anspråk gentemot paret.

Artikeltaggar

ÅtalBilstölderBrott, lag och rättKristinehamns kommunOlovlig körningPresterudsgymnasietRattfylleri

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare