Nu har det skyltats om i centrum – detta gäller för alla bilister

Publicerad:
Det har kommit upp nya hastighetsskyltar i centrala Kristinehamn. Foto: Joakim Magnusson

Redan för ett och ett halvt år sedan fattade den tekniska nämnden beslutet att göra vissa förändringar vad gäller hastighetsbegränsningarna i centrum.

Nu har de nya skyltarna kommit på plats.

I samband med att torgprojektet gick in i sitt slutskede för ett och halvt år sedan fattade den tekniska nämnden ett beslut om hur de tänkte sig den framtida trafiksituationen i centrum.

För att förenkla så mycket som möjligt för bilisterna önskade nämnden att se en enhetlig skyltning i stora delar av centrum för att undvika förvirring. Hastighetsbegränsningen 30 kilometer i timmen motiverades främst med trafiksäkerhet och framkomlighet.

Det beslutades därför att hastighetsbegränsningen på sikt skulle sänkas till 30 kilometer i timmen i området kring båda torgen. Då gällde 30-gräns på Västerlånggatan förbi Tapirens äldreboende. Nämndens beslut innebar att den begränsningen i fortsättningen även skulle förlängas söderut och gälla förbi korsningen vid Torggrillen.

På Kungsgatan beslutade man att det skulle bli 30-gräns från Norra Staketgatan tills dess gågatan tar vid. Även Hovslagaregatan, Norra Hamngatan, Södra Hamngatan och Östra Lötgatan skulle få 30-gräns.

Beslutet fattades som sagt för ett bra tag sen, men det nya är att de nya hastighetsskyltarna slutligen har kommit på plats.

Som många säkert redan vet är Kungsgatan sedan en tid tillbaka enkelriktad förbi Rådhuset och Stadshotellet. Även det var ett beslut som fattades i samband med torgprojekten.

Artikeltaggar

BeslutKristinehamnKungsgatanNämnderPolitikTapiren

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare