Domarhot, villabrand och olovlig körning

Publicerad:
Veckans blåljus Kristinehamn

Polisen och räddningstjänsten i Kristinehamn har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är NKP:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

På söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten om gräsbrand i terrängen. En stor rishög hade fattat eld nordväst om Storfors längs länsväg 772, strax söder om länsväg 774.

En villa norr om Ölme i Kristinehamns kommun började brinna under natten till måndag och gick inte att rädda. Larmet kom klockan 00.48 på natten. Det var oklart om någon befann sig i huset.

En man i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern ska ha hamnat i bråk på söndagskvällen. Det hela slutade med en anmälan samt en motanmälan om grov misshandel.

Ett företag med säte i Kristinehamn försattes i konkurs i januari. Nu anmäls misstanke om brott i samband med konkursen. Någon årsredovisning har inte lämnats in för de två senaste verksamhetsåren.

En drogpåverkad man sågs på tisdagsmorgonen i anslutning till polisstationen i Kristinehamn. Mannen var sedan tidigare känd av polisen och därför valde man att göra en visitation på honom.

Åklagaren har väckt åtal mot en 15-årig pojke. Han misstänks för brukande och innehav av narkotika samt brott mot knivlagen.

Natten mot onsdagen var det inbrott i garaget och förrådet vid Herrgårdscampingen i Kristinehamn. Tjuven eller tjuvarna har i princip tömt garage och förråd på alla verktyg.

Natten till torsdagen kom ett larm om en brand i en personbil på Tullportsgatan. Räddningstjänsten var på plats för att släcka och kontrollera så att resterna av personbilen var nerkylda under natten.

Väktare fick åka ut till ett företagshus i Kristinehamn under natten till fredag. En eller flera inbrottstjuvar hade klippt upp ett stängsel och utlöst ett larm.

En man misstänks ha förgripit sig på den 13-åriga flickan. Nu åtalas mannen från Kristinehamn för sexuellt övergrepp mot barn.

Två ungdomar är misstänkta för olovlig körning efter att ha kontrollerats av polisen. Den ene körde en trimmad moped, den andre en manipulerad A-traktor.

Efter en fotbollsmatch i division 6 blev en av spelarna så rasande att hans agerande mot domaren nu gör att han står åtalad för misshandel och olaga hot.

Artikeltaggar

A-traktorÅtalBränderBrott, lag och rättHerrgårdscampingenKristinehamnMisshandelÖlmeOlovlig körningStorforsVeckans blåljus

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare