Fyller på med både spelare och ledare: ”Sportgruppen är inte färdig än”

Publicerad:
Tobias ”Kötten” Andersson (höger) med ledarkollegan Andreas ”Nisse” Nilsson. Foto: Oscar Gustavsson

Fyra nygamla spelare och tre som nu ska vara med 100 procent.

Och en stor ledarpool.

– Jag ska sälja in min idé till mina ledarkollegor, men det är nog inget problem, säger Tobias ”Kötten” Andersson i Kristinehamns innebandyförening.

KIBF:s herrlag begärde sig ner från division 2 till division 4, på grund av spelarbrist, och slutade där precis i mitten av tabellen. På femte plats.

– Jag är otroligt nöjd med den säsongen. Alla 07:or och 08:or som vi tog upp och som fick testa på, säger Tobias ”Kötten” Andersson.

En handfull av division 2-spelarna stannade kvar.

”Höken” gör comeback

Nu har KIBF fått tillbaka fyra spelare med rutin. En av dem är fruktade skytten Linus ”Höken” Högkvist, som gör comeback. Victor Fredriksson den yngre återvänder från Storfors, Martin Gustafsson från Karlskoga och Andreas Engström från Villastaden.

Martin är för tillfället skadad och ingår till en början i ledarpoolen. Andreas ska både vara ledare och vara målvakt.

Jag ska inte ta åt mig någon ära
Tobias ”Kötten” Andersson

Albin Djup, Simon Skoglund och Sebastian Hjalmarsson kan också sägas vara tillbaka, eftersom de inte spelade mycket förra säsongen.

– Jag ska inte ta åt mig någon ära. Det är (Fredrik) Wilson och ”Nordis” (Viktor Nordmark) som är sportgruppen från vår sida. De har gjort ett hästjobb och sportgruppen är inte färdig än, vad jag förstår, säger ”Kötten”.

”Kötten”, Andreas ”Nisse” Nilsson, Johan Karlsson och Fredrik Svensson är kvar från förra säsongens ledarstab. Därtill ska Martin Gustafsson, Andreas Engström, Magnus ”Bengan” Nilsson och David Andersson vara med.

Tre ledare till ska in.

Behöver ni vara så många ledare?

– Vi behöver det, eftersom vi har så många lag. Jag resonerar som så att om du har ditt lag och inget annat, så blir det inget bra. Jag försöker bygga upp en stor ledarpool där vi tar hand om A-lag, U-lag, äldsta pojklagen och även de därunder. Då kan vi få en ledarstruktur där vi följs åt. På så sätt tror jag vi kan få ut det bästa av oss, och även av spelarna, säger ”Kötten”.

KIBF:s A-lag spelar den kommande säsongen i samma division (division 4 östra) som Villastaden som gick upp från femman.

”Kötten” säger att föreningarna också ska ha U-lag i division 5.

– De skulle ha ett och då ska vi givetvis inte vara sämre. Det gäller att vi rustar för fyra derbyn.

Artikeltaggar

InnebandyKristinehamns IBFSportVillastaden Kristinehamns IF IBF

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare