Brister på skola – får bakläxa av Arbetsmiljöverket

Publicerad:
Flera brister i arbetsmiljön har uppdagats på en skola i Kristinehamn. Bilden är en genrebild. Foto: JESSICA GOW / TT

Arbetsmiljöverket har gjort en inspektion på en skola i Kristinehamn. Brister i arbetsmiljön uppdagades och nu har skolan fått till slutet av september på sig att åtgärda problemen.

I slutet av april skedde en inspektion av Arbetsmiljöverket på den aktuella skolan. Vid inspektionen hittade man ett antal brister i arbetsmiljön som nu behöver åtgärdas.

Det rör sig dels om brister i rutin för att fånga upp och utreda tillbud och olyckor i verksamheten. Det finns system på skolan som talar om hur man ska gå tillväga för att anmäla tillbud och olyckor men detta har inte prioriterats.

En annan anmärkning som gjorts är att det under december 2022 skedde ett allvarligt olycksfall men att detta inte anmäldes till Arbetsmiljöverket förrän mars 2023. Det är viktigt att anmälan sker utan dröjsmål.

Vidare har skolan efter en halkolycka vidtagit åtgärder vintertid som entrémattor vid ingångarna samt halkskyddstejp vid entré med lutning. Däremot finns inte dessa åtgärder med i åtgärdsprotokollet som en kontrollpunkt i syfte att förebygga att liknande händelser sker igen.

Vid inspektionen framkom också att lärare upplever hög arbetsbelastning samt att elever kontaktar lärare på kvällar och helger för studiehjälp. Det påverkar lärares återhämtning.

Bristerna ska vara åtgärdade innan slutet av september.

Lärare drabbad av hjärnskakning efter snöbollskastning

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketÅtgärderBristerInspektionerKristinehamnOlyckorSkola och utbildning

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare