Musikskolan skulle få nytt namn – genom tävling

Publicerad:
1 år sedan. Det är nu bestämt att musikskolan ska byta namn. Allt eftersom verksamheten har vuxit och fått fler inriktningar har skolans nuvarande namn blivit missvisande. Namnbytet sker efter ett beslut i skolnämnden. ”Vi kommer att utlysa en tävling”, berättar Louise Östman, verksamhetschef för musikskolan. Foto: Oscar Gustavsson

50 år sedan

När barnen i Mulleskolan kommer till skogen är myrorna vakna och vårblommorna visar sig från sin bästa sida. Men usch, det är något som stör friden i skogen. Det är Skräpmaja som har varit framme och skräpat ner. Men, vad är det som rör sig mellan träden? Är det kanske Skogsmulle? Grön och grann och med en vacker svans att vifta med stiger han fram ur skogens grönska. ”Vet du att vi är så arga på Skräpmaja som skräpar ner, du får ta och skälla på henne när du träffar henne”, säger barnen. Sedan plockar barnen och Skogsmulle upp skräpet.

Cykelfynd för 25 öre. Polisens hittegodsauktion på lördagen gav ungefär 3.550 kronor, som nu plockas in i statskassan. Kriminalinspektör Gusten Ellinge skötte utropen och han hade bl.a. ett 30-tal cyklar att göra sig av med. Den billigaste gick för 25 öre och den dyraste för 400 kronor. Men det stora fyndet var i alla fall en splitter ny rock som gick under klubban för en krona tillsammans med en betydligt mer begagnad.

25 år sedan

Hjälmarssundet invigt. ”Det här kan bli ett uppsving för Vänersjöfarten”, sade länsråd Curt Ekelund när han invigningstalade vid Hjälmarssundet. Under några månader har man sprängt och transporterat bort 30 000 kubikmeter berg. En åtgärd som fått sundet att djupna med en och en halv meter och breddas med elva meter. Båtägare Stefan Lövgren applåderade projektet. ”Det här är det bästa som hänt i skärgården på länge. Det kommer att bli ett lyft för hela skärgården att slippa gå utomskärs”.

Får inte spela hemma. Kristi Himmelfärdshelgen är av tradition Fasting Cup-helg. Årets upplaga blir den 23e sedan starten 1976. Men nu är den populära fotbollscupen hotad. ”Vi får inte tillgång till A-planen vid Drevsta IP vilket innebär stora problem för oss”, säger arrangerande Villastadens IF:s Örjan Scheller. ”På fritidskontoret menar man att A-planen inte tål påfrestningen”. Får inte VIF använda A-planen har man i dagsläget bara tre planer. Man behöver fyra för att klara det organisatoriskt.

10 år sedan

Tolvåringar vaccineras mot difteri. Hälsa. Enligt vaccinationsstatistik från Smittskyddsinstitutet är kommunerna duktiga på att vaccinera eleverna i årskurs 6. Andelen elever som var fullständigt vaccinerade mot difteri, stelkramp och polio uppgick läsåret 2011/2012 till 96 procent. Även i Kristinehamn vaccinerades 96 procent mot difteri, stelkramp, kikhosta och polio, samt 94 procent mot MPR (mässling, påssjuka och röda hund).

Snart kommer första lokala ölet. Om bara någon vecka förverkligar Hans Skan sin dröm och kör i gång Värmlands första nya ölbryggeri: Wermlands brygghus. Hans Skan själv är full av förväntningar – och förhoppningar. ”Intresset är jättestort från både restauranger och privatpersoner”. Går allt enligt plan är Wermlands brygghus första brygd klar att börja säljas i slutet av juni. ”Det blir en ale”, avslöjar Hans Skan.

Artikeltaggar

Familj

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare