Mötet ställdes in – ingen uppsägning överlämnad ännu

Publicerad:
Miljö- och byggnadsförvaltningens chef i Kristinehamn är fortfarande inte uppsagd, berättar hon för NKP. Foto: Kristinehamns kommun

Under onsdagen skulle det hållas ett möte mellan arbetsgivaren och förvaltningschefen Marielle Brandlöv Nilsson för att presentera en omplaceringsutredning. Men det blev inget möte.

Under tisdagen beslutade en enig kommunstyrelsen att kommundirektören får i uppdrag att skilja Marielle Brandlöv Nilsson från sin nuvarande befattning.

Facket meddelade med anledning av detta att de inte medverkar på något möte under onsdagen. De deltar inte vid uppsägningsmöten.

Marielle Brandlöv Nilsson kan berätta för NKP att det inte blev något möte.

– Det fanns ingen anledning att ha ett omplaceringsmöte eftersom arbetsgivaren redan beslutat i KS att skilja mig från förvaltningschefstjänsten.

Vad som händer härnäst vet hon inte.

– Enligt KS ska Martin (Willén) verkställa beslutet. Enligt reglerna ska den ske personligen, säger hon och hänvisar till kommundirektören.

Han vill inte kommentera ärendet.

– Eftersom frågan rör en enskild medarbetare är det inte lämpligt för mig som arbetsgivare att uttala mig under pågående process. Jag avstår därför från att lämna en kommentar i detta läge, säger han.

Martin Willén lämnar ingen kommentar i nuläget.
Martin Willén lämnar ingen kommentar i nuläget.

Men någon uppsägning har inte överlämnats ännu, enligt Marielle Brandlöv Nilsson.

– Jag jobbar på som vanligt. Jag har ju ett ansvar för min förvaltning och idag hade vi arbetsutskott och förvaltningsmöte med information från mig om det som sker just nu. Min förvaltning får ju inte någon information från HR om vad som händer, vem som är deras chef. Frågetecknen är många och mycket oro.

Enligt uppgifter till NKP är skyddsombud involverade i ärendet. De ska ha begärt ett möte med kommunalråden om arbetsmiljön på kommunen.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareFörvaltningKommunstyrelsenKränkningsanmälanKristinehamnMartin WillénUppsägningar

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare